News

Imagini cutremurătoare cu o fetiță de trei ani salvată din apa de peste un metru, în Cesena, oraș din Italia lovit de inundații devastatoare. Video

Italia se confruntă cu inundații devastatoare. Echipele de salvare abia fac fața solicitărilor și nu încetează să intervină în zonele afectate.
17.05.2023 | 21:16
Imagini cutremuratoare cu o fetita de trei ani salvata din apa de peste un metru in Cesena oras din Italia lovit de inundatii devastatoare Video
Imagini dramatice din Cesena. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

Inundațiile devastatoare care au lovit nordul Italiei au dus la situații dramatice, cum ar fi operațiunea de salvare a unei fetițe de trei ani din orașul Cesena. Imaginile au fost publicate pe rețelele sociale și au arătat mai mulți oameni înotând prin puhoaie pentru a ajuta fetița și mama sa să scape de apele învolburate.

Oamenii din Cesena, disperați și chinuiți de ploi abundente

Nordul Italiei se confruntă cu inundații catastrofale. Echipele de salvare nu încetează să intervină în zonele afectate de ploi abundente. Potrivit presei locale, două persoane au fost confirmate decedate, iar mai multe sunt date dispărute, creând un bilanț dramatic al dezastrului.

ADVERTISEMENT

Un bărbat, care era dat dispărut, a fost găsit ulterior decedat în localitatea Forlì. Italianul locuia la parterul unei case. Locuința a fost inundată. Un alt bărbat de 70 de ani a fost găsit mort în Ronta di Cesena.  Soția acestuia, de asemenea, a fost dată dispărută.

Mii de oameni au fost evacuați din clădirile inundate și din zonele în care râurile au ieșit din matcă sau s-au revărsat. Situația este una deosebit de gravă, iar locuitorii din Cesena au fost nevoiți să se adăpostească pe acoperișurile caselor, așteptând să fie salvați de elicoptere. Școlile au fost închise în Bologna și în alte localități afectate de inundații. Situația este dramatică și în Faenza, în zona Ravenna, unde apa a pătruns în centrul orașului și numeroase persoane au fost evacuate. Râul Santerno din aceeași zonă a ieșit din matcă în timpul nopții, ceea ce a dus la noi evacuări.

ADVERTISEMENT

Ploile nu încetează. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 130 mm de precipitații, iar prognozele meteo nu sunt optimiste. Autoritățile italiene au emis o nouă alertă pentru o mare parte din regiunea Emilia-Romagna. Echipele de intervenție sunt  mobilizate pentru a face față acestei situații de urgență și a oferi sprijin necesar comunităților afectate.

Prim-ministrul Giorgia Meloni și-a exprimat ”întreaga solidaritate cu populația afectată” și a comunicat prin intermediul rețelelor sociale că guvernul monitorizează cu atenție situația și este pregătit să ofere asistență. Italia se confruntă cu un număr tot mai mare de dezastre asociate fenomenelor meteorologice. Ploile torențiale care au lovit regiunea Emilia-Romagna survin după săptămâni de secetă, care au dus la uscarea solului, reducându-i capacitatea de absorbție a apei și amplificând impactul inundațiilor.

ADVERTISEMENT

 

Ciclonul mediteranean face ravagii în nordul Italiei

În ultimele 36 de ore, mai multe provincii din nordul Italiei au fost afectate de inundații devastatoare, cauzate de precipitații abundente. Situația este extrem de gravă și există un risc continuu de vreme severă în această zonă.

Un ciclon mediteraneean, care a provocat deja inundații în țările balcanice, a ajuns acum și în Italia. Autoritățile de protecție civilă au emis nivelul maxim de alertă pentru inundații și alunecări de teren în regiunile Emilia-Romagna și Marche. Se iau măsuri speciale pentru a face față situației de urgență și pentru a proteja populația și clădirile din oraș.

ADVERTISEMENT

Localnicii au primit recomandări să evite deplasările care nu sunt strict necesare și să rămână în siguranță în casele lor. Angajatorii sunt încurajați să permită angajaților să lucreze de acasă, acolo unde este posibil, pentru a reduce riscul de accidente și blocaje în trafic.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația...
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația într-un singur cuvânt
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după...
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după 13 ani de așteptare”
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean,...
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean, ar fi fost clientul ei
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea...
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea să se știe despre războiul din Ucraina
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a...
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a crescut singur doi copii, după divorț: „Tatăl ? Știm cu toții cât se implică…”