News

Imagini cutremurătoare la Botoșani. Pacienții de la Spitalul ”Sf. Gheorghe” primesc oxigen din tuburi de sudură

Într-o perioadă în care valul 4 al infecțiilor Covid-19 face ravagii în țară, din spitale vin imagini cutremurătoare. Bolnavii în stare gravă de la Botoșani primesc oxigen din tuburi de sudură.
20.10.2021 | 20:15
Imagini cutremuratoare la Botosani Pacientii de la Spitalul Sf Gheorghe primesc oxigen din tuburi de sudura
Imagini cutremurătoare la Botoșani. Pacienții de la Spitalul ”Sf. Gheorghe” primesc oxigen din tuburi de sudură. Sursa foto: captură antena 3
ADVERTISEMENT

Situația existentă în prezent în spitalele din România este una cu adevărat critică. Miercuri, 20 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat din nou că la nivel național nu mai este disponibil niciun pat la terapie intensivă.

Există unități medicale unde s-au găsit locuri, dar oxigenul pentru pacienți nu este suficient. Un astfel de caz este întâlnit la Spitalul ”Sf. Gheorghe” din Botoşani.

ADVERTISEMENT

Aici, lângă paturile pacienților aflați în stare gravă au fost aduse tuburi uriaşe, folosite şi în sudură. Medicii spune că sunt singurele care fac faţă necesarului din acest moment.

Măsuri disperat la Botoșani. Pacienții de la Spitalul ”Sf. Gheorghe” primesc oxigen din tuburi de sudură

La fel ca majoritatea unităților medicale din țară, Spitalului de Recuperare ”Sfântul Gheorghe” din Botoşani este plin de pacienţi.

ADVERTISEMENT

Cum sistemul de acordare al oxigenului este suprasolicitat, lângă paturile bolnavilor stau tuburi de oxigen înalte de 2 metri.

Acestea sunt garanția furnizării unei cantități mari de oxigen pe termen lung. Pentru a se asigura că acestea funcționează, din două în două ore, un angajat al spitalului pleacă să le încarce, chiar şi la jumătate din capacitate.

ADVERTISEMENT

Managerul spitalului spune, pentru Antena 3, că nevoia de oxigen e atât de mare încât furnizorii normali nu mai fac faţă. Nu de puține ori, cei plecați să aprovizioneze se întorc în spital cu tuburile încărcate doar pe jumătate.

”Am luat legătura cu Suceava, cu firmele din Suceava, Piatra Neamț, Tg Neamţ şi toţi s-au plâns de aceeaşi problemă, nu au oxigen, aduc câteva tuburi şi le ţin pentru judeţul lor”, spune managerul spitalului, Gabriela Varzari.

ADVERTISEMENT
Măsuri disperat la Botoșani. Pacienții de la Spitalul ”Sf. Gheorghe” primesc oxigen din tuburi de sudură. Sursa foto: captură antena 3

Conform medicului aflat la conducerea unității din Moldova, pacienţii cu forme severe sunt pe două surse de oxigen, concentratoare şi tuburi de oxigen.

În această perioadă, Varzari a solicitat sprijin la DSP și toate forurile cu speranța că va primi ajutor și nu va fi în situația de a trimite pacienții la alte unități sanitare.

Județul Botoșani, aproape 400 de infecții Covid-19 în ultimele 48 de ore

Conform datelor oficiale, în ultimele 48 de ore, 392 de persoane au fost diagnosticate în judeţul Botoșani cu Covid-19. Cele mai multe dintre cazuri, respectiv 105, sunt în municipiul Botoşani, unde rata de infectare a depăşit, din nou, 9 cazuri la mia de locuitori. Miercuri, indicele de incidență în acest oraș este de 9,05 cazuri la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT
Tags: