Life

Imagini de colecție cu Petrică Mîțu Stoian și Niculina Stoican. Cum arătau interpreții de muzică populară în tinerețe

Niculina Stoican le-a făcut o surpriză inedită fanilor. Interpreta de muzică populară a publicat mai multe imagini în care apare alături de Petrică Mîțu Stoian pe vremea când amândoi cântau în Ansamblul Doina Gorjului.
20.12.2021 | 17:40
Imagini de colecție cu Petrică Mîțu Stoian și Niculina Stoican
ADVERTISEMENT

Pe Petrică Mîțu Stoian și Niculina Stoican îi lega o prietenie veche. Cei doi au fost colegi la Ansamblul Doina Gorjului.

Artista le-a făcut o surpriză fanilor și a publicat pe contul său de socializare fotografii vechi în care apare alături de regretatul artist.

ADVERTISEMENT

De asemenea a povestit și unele lucruri pe care puțini le cunosc.

Imagini de colecție cu Petrică Mîțu Stoian și Niculina Stoican. Cum arătau interpreții de muzică populară în tinerețe

Niculina Stoican a demonstrat din nou, faptul că, ea și Petrică Mîțu Stoian au fost extrem de legați unul de celălalt. După moartea regretatului artist, impresarul Doru Gușman a arătat-o cu degetul spunând că relația dintre cei doi nu era bună.

Sora artistului, dar și Niculina Stoican au infirmat totul, ba mai mult, interpreta de muzică populară a demonstrat în repetate rânduri că lucrurile nu stăteau așa.

ADVERTISEMENT

Niculina Stoican a făcut un ultim gest în urmă cu puțin timp. A postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii vechi în care apare alături de Petrică Mîțu Stoian. Acestea au fost realizate pe vremea când erau colegi la Ansamblul Doina Gorjului.

De asemenea, interpreta de muzică populară a povestit și cum s-a format cunoscutul ansamblu, dar și ce s-a întâmplat în anii care au urmat.

ADVERTISEMENT

Mesajul postat de Niculina Stoican

“În vremea aceea, în 1995, în Târgu Jiu, trăiau o mână ( spun o mână pentru că eram 5, exact ca degetele de la o mână ) de tineri soliști, care se străduiau să iasă în evidență și să își facă un drum în cântecul popular. Toți 5 au fost adunați de pe te miri unde și angajați prin concurs la Ansamblul “Doina Gorjului”.

Și din momentul acela a început MINUNEA
Au început timid, dar încrezători pt că aveau susținere de la managerul lor Liviu Dafinescu, au parcurs fiecare etapă cu răbdare și cu deschidere pt a învața și a evolua.
Au crescut împreună, împărțind bune și rele. Se susțineau în fața directorului când unul greșea, împărțeau drumurile cu aceeași mașină și mâncau din aceeași mâncare
Au muncit mult și au respectat ierarhiile profesionale ajungând la rândul lor sa fie respectați
Era perfect TOTUL

ADVERTISEMENT

Până într-o zi, când managerul Liviu Dafinescu a plecat în lumea fără DOR. Și EI, tinerii aceia adunați de el de pe te miri unde, au rămas SINGURI și pradă celor care NU au văzut cu ochi buni evoluția lor FULMINANTĂ și a Ansamblului “Doina Gorjului”

Și au început dezbinările Și TOT frumosul clădit de un om care crezuse în ei, a fost dărâmat de cei care stăteau și pândeau de ani întregi jinduind la succesul lor Și au reușit să dezbine
În viață nu succesul e greu de dobândit, ci echilibrul și luciditatea de a te păstra OM

…..a fost odată ca niciodată, că de n-ar fi, nu s-ar povesti
Sunt oameni pe care chiar dacă i-am iertat pt dezbinare ( pt așa este creștinește ) nu pot uita cât rău au făcut
În sufletul meu acele vremuri vor rămâne ETERNE”, a scris Niculina Stoican.

ADVERTISEMENT