News

Imagini de colecţie filmate de pădurari, la Suceava. Doi urşi feroce s-au luat luat la bătaie. Video

Confruntarea titanilor. Doi urşi puternici s-au luat la bătaie într-o pădure pădure din judeţul Suceava, bătălia a fost filmată
03.02.2023 | 18:54
Imagini de colectie filmate de padurari la Suceava Doi ursi feroce sau luat luat la bataie Video
Confruntarea urşilor
ADVERTISEMENT

Pădurarii de la Ocolul Silvic Broşteni, din judeţul Suceava, au surprins un moment unic zilele trecute, confruntarea din doi urşi maturi.

Judeţul cu cei mai mulţi urşi pe km pătrat este Covasna

Iarna relativ blândă nu prea le-a dat urşilor prilej de hibernare, astfel că începutul lunii februarie i-a găsit în situaţia de a lupta pentru teritoriu. Cele două superbe exemplare filmate de un pădurar arată feroce şi luptă cu toate forţele, rezultând o luptă titanică.

ADVERTISEMENT

Urșii sunt animale teritoriale și au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

În postarea de pe Facebook, cei de la Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva însoţesc videoclipul cu următorul text: “Imagini foarte rare și spectaculoase cu o confruntare puternică între doi urși într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava, filmarea extraordinară fiind realizată de colegul nostru Ionel Moroșanu”.

ADVERTISEMENT

Direcţia Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat, se mai arată în postare.

România are în prezent peste 4.000 de exemplare de urs, acest număr fiind avansat de specialişti, spunea anul trecut ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT

Densitatea cea mai mare a populaţiei de urs la nivel de judeţ este în Covasna – peste 18 urşi pe 100 de kilometri pătraţi. Din punctul de vedere al habitatelor, cea mai mare densitate este în municipiul Braşov şi în zona din jurul acestuia, de un urs pe kilometru pătrat.

În Europa (exceptând Rusia) există aproximativ 14.000 de urși bruni, în zece țări.

Pe lângă România, nordul Europei este habitatul unei populații însemnate de urși – 4.500-5.000 de urși (cu 70 de urși în Norvegia, în jur de 700 în Estonia, 1.600 în Finlanda și 2.500 în Suedia).

ADVERTISEMENT