News

Imagini de coșmar din Spitalul Alexandru Obregia! Gândaci, mucegai și un singur pătuț de copii la Pediatrie

19.04.2021 | 12:14
Imagini de cosmar din Spitalul Alexandru Obregia Gandaci mucegai si un singur patut de copii la Pediatrie
Imagini surprinse în secția Neurologie II, Pediatrie, Alexandru Obregia. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Imagini de coșmar din Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia! FANATIK a stat de vorbă cu o pacientă internată în secția Neurologie II, Pediatrie și a descoperit câteva detalii care par rupte dintr-un film de groază. Mai exact, curățenia reprezintă un capitol uitat de vremuri în ciuda unei pandemii de coronavirus pe care o traversează întreaga țară. 

Astfel, în plin scandal politic și cu un minister al Sănătății în aer, gândacii se simt perfect într-o unitate medicală în care sunt internați copii cu probleme serioase, copii care au nevoie de o îngrijire ca la carte.

ADVERTISEMENT

Părinții sunt disperați și spun că nici în visele cele mai rele nu s-au gândit la așa ceva. Mai mult de atât, unii dintre ei au fost nevoiți să aducă de acasă lucruri elementare.

Imagini de coșmar din Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia!

De altfel, România anului 2021 nu propune foarte multe din punct de vedere al unităților medicale. Multe dintre spitale au rămas ancorate în trecut și sunt rupte definitiv de normele elementare de igienă și bun simț.

ADVERTISEMENT

Paznicul reprezintă veriga numărul 1 și cel care decide cine intră în spital și cine așteaptă. Totul se întâmplă în funcție de șpaga pe care oamenii sunt dispuși să o ofere.

Infirmierele și asistentele sunt și ele acuzate de părinți și arătate cu degetul într-o instituție în care și așa durerea celor nevoiți să o viziteze este una suficientă.

ADVERTISEMENT

În peisaj s-au împământenit gândacii, cearșafurile rupte și găurite, dar și lipsurile. Astfel, în ciuda faptului că vorbim despre o secție de pediatrie, pătuțurile pentru copii sunt mai degrabă un lux.

De asemenea, familii întregi au fost nevoite să aducă de acasă scaunul de masă pentru copilul internat, un obiect banal și care nu costă o avere.

ADVERTISEMENT

Ce spun părinții internați la Neurologie II, secția Pediatrie

O mămică externată de curând a decis să rupă tăcerea și să își povestească întreaga experiență trăită într-un spital de stat.

„Acum câteva zile era un covor de 10-15 gândaci pe hol. Yala ruptă e ceva normal, așa sunt la o mulțime dintre toaletele pentru pacienți. Pentru o yală de 5 lei, acestea nu pot fi folosite. Aici ajung 90 la sută femei, mămici, n-ai cum. 

Găuri în cearșafuri, v-am trimis poze, praful este de două degete în salon. Aș fi vrut să fac poză și la frigiderele de pe hol. Din trei, două sunt defecte într-o parte. 

Portarul este cel care decide cine poate intra în curte ca să aducă mâncare și cine nu. Toți așteaptă „șpagă”. În toată secția există un singur pătuț. Știți ce înseamnă lucrul acesta? Sunt mame care ajung la toaletă numai după ce se asigură că au cu cine să lase copilul. 

Sunt vreo 2-3 scaune de masă, lumea vine cu ele de acasă. Doctorii sunt foarte buni, nimic de reproșat, cunosc însă și ei situația, n-au ce face”, a transmis femeia pentru site-ul nostru.

RMN, aparatul imposibil

Un examen RMN cerebral este, de asemenea, imposibil de realizat în acest moment în Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia. Nu este singura unitate medicală care nu dispune de un asemenea aparat.

„Spitalul nostru nu are RMN, nu există aparatul, nu există nici clinica în spitalul de psihiatrie Obregia.

La Bagdasar era clinica Hiperdia unde puteați să faceți, dar nu mai există nici aceasta. S-a desființat de acolo, din ce știu eu. Noi n-am avut niciodată aparatul”, au transmis pentru FANATIK reprezentanții spitalului.

Cealaltă Românie, partea frumoasă

Între timp, România arată că poate fi și diferită, poate fi și frumoasă, dar mai ales atentă cu pacienții ei, cu oameni care au nevoie de o vorbă bună și de condiții normale anului în care trăim.

„Secție Neurologie Pediatrică Spitalul de copii “Dr. Victor Gomoiu”,
am reușit cu greu să nu prind în cadru copii, mame, medici, asistente, infirmieri (pentru a nu-i expune, da).

Aici, la Neurologie Pediatrică, viața se petrece între extreme, clipa își arată dimensiunea spectaculoasă a importanței sale vitale. lupta e inegală, nedreaptă, părinții sunt răvășiți, medicii sunt provocați intens și continuu.

Dar echipa condusă de Dr. Raluca Ioana Teleanu îmbracă amperajul ăsta înalt al trăirii în blând și curat, ordonat.

Cadrele medicale de aici s-au unit în Asociația Neurocare pentru a dota, cu sprijinul Fundației Vodafone, dar și al altor organizații și persoane fizice, secția de neurologie. primăria a dat mare atenție săvârșirii în timp optim a noului spital de copii.

La ora asta, după vizită și tratamente, asistentul șef Adina Istrate distribuie copiilor alte jocuri, în afara celor din saloane. asistentele au mereu în buzunare surprize bucurii mici pentru copii. aici personalul medical înțelege că liniștirea copilului aduce cooperarea lui în manevrele medicale, oricât de complicate.

Șeful secției a instituit inteligent atmosfera asta în care toată lumea se poate concentra doar spre beneficiul copilului. asistentul social, psihologul, psihiatrul, geneticianul sunt coechipieri neurologilor, pe corabia asta pastelată care umblă numai pe mări agitate”, nota în urmă cu un an de zile actrița Dorina Chiriac pe o rețea de socializare, despre felul în care trebuie să arate o secție de pediatrie dintr-un spital românesc.

ADVERTISEMENT