News

Imagini de coșmar la Spitalul Universitar! Coadă de ambulanțe, fără locuri la ATI, pacienții stau pe scaune cu masca de oxigen

Imagini de coșmar au fost surprinse la Spitalul Universitar acolo unde coada de ambulanțe este una uriașă
08.10.2021 | 16:28
Imagini de cosmar la Spitalul Universitar Coada de ambulante fara locuri la ATI pacientii stau pe scaune cu masca de oxigen
ADVERTISEMENT

A fost o nouă zi înfiorătoare la Spitalul Universitar din București acolo unde ambulanțele au adus pacienți pe bandă rulantă. Nu a durat mult până când curtea unității medicale s-a umplut și situația a devenit una critică. Zeci de ambulanțe au așteptat să fie preluate, să predea la camera de urgență pacientul adus și să plece la următorul caz.

Din nefericire, în acest moment, unitatea sanitară nu mai are nici măcar un loc disponibil în secții. Vorbim atât despre cele normale, cât și de Terapie Intensivă. Conform informațiilor FANATIK, în prezent, la Spitalul Universitar de Urgență sunt internați 339 de pacienți pozitivi.

ADVERTISEMENT

Imagini de coșmar la Spitalul Universitar din București!

De asemenea, toate cele 80 de locuri de la ATI sunt ocupate. Persoanele aflate în îngrijirea medicilor au forme moderate sau severe. Vorbim despre pacienți cu afecțiuni neurologice, cardiace, gravide, pacienți care fac dializă. Alți 60 de pacienți se află în Unitatea de Primiri Urgențe aici unde nevoiți să stea și pe scaun conectați la tuburile de oxigen

250 de pacienți negativi sunt în acest moment în Spitalul Universitar, cu 89 mai puțini decât cei pozitivi. Între timp au fost aduse și două corturi pentru bolnavii de COVID-19.

ADVERTISEMENT

De altfel, în ultimele 24 de ore, în Bucureşti au apărut 2.665 de cazuri noi de coronavirus, în condițiile în care Grupul de Comunicare Strategică a anunţat nu mai puțin de 13.854 de noi cazuri de infectare cu COVID-19.

Totodată, în întreaga țară, au fost înregistrate 357 de decese. Dintre acestea, unul a avut loc la categoria de vârstă  30-39 ani, 18 la categoria de vârstă 40-49 ani, 37 la categoria de vârstă 50-59 ani, 105 la categoria de vârstă 60-69 ani, 120 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 104 la categoria de vârstă peste 80 ani.

ADVERTISEMENT

Pacienți transferați în Ungaria

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a transmis că se caută de zor soluții pentru sporirea capacității destinate bolnavilor. Astfel, două unităţi medicale, Witing și Sf. Ștefan vor avea în curând paturi disponibile pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus.

„În fiecare zi lucrăm la aceste chestiuni. Eu sper să nu ajungem la situația în care nu mai avem soluții. Astăzi avem soluții. Cred că și mâine și poimâine avem soluții, dar soluția trebuie să fie complementară cu soluția individului. Soluția fiecărui individ este aceea de vaccinare, de responsabilitate față de tine însuți și față de ceilalți”, a spus Cseke Attila la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu interesant este acela că autorităţile sunt la un pas să-şi dea acordul pentru transferul unor pacienţi infectaţi cu COVID-19 în străinătate. Ungaria pare a fi ţara care şi-a arătat prima disponibilitatea.

Autorităţile noastre duc tratative pentru 10 paturi de terapie intensivă și 30 de locuri în saloane obișnuite. De asemenea, a solicitat ajutor și prin mecanismul european de protecție civilă, pentru procurarea unui medicament necesar în tratarea COVID și pentru compresoare de oxigen.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că România are oferte clare pentru a primi concentratoare de oxigen din partea Poloniei şi din partea Olandei.

ADVERTISEMENT