ADVERTISEMENT
News

Imagini de coșmar pe străzile Romei. Mii de păsări zac moarte din cauza artificiilor. Video

Autor: Adrian Baciu | 01.01.2021 | 14:26
Imagini de coșmar pe străzile Romei. Mii de păsări zac moarte din cauza artificiilor. Video
Imagini de coșmar pe străzile Romei. Mii de păsări zac moarte din cauza artificiilor. Sursa foto: Twitter

Noaptea de Revelion a adus imagini de coșmar pe străzile Capitalei Italiei, Roma, acolo unde mii de păsări au murit din cauza focurilor de artificii de la miezul nopții.

ADVERTISEMENT

Scenele au fost imortalizate și urcate în mediul online de internauți și arată un peisaj macabru, desprins parcă dintr-un film de groază.

Pe șoseaua situată chiar în centrul istoric al Romei, mii de zburătoare zăceau moarte sau șocate de evenimentele pirotehnice de la trecerea dintre ani.

ADVERTISEMENT

Mii de păsări, moarte la Roma din cauza focurilor de artificii dinnoaptea de Revelion

Dacă pentru majoritatea oamenilor, focurile de artificii de Revelion reprezintă o încântare vizuală și un moment fără de care aceste clipe nu au niciun farmec, pentru păsări și animale aceste focuri sunt un adevărat chin.

Din păcate, un astfel de moment care relevă efectul negativ al elementelor pirotehnice asupra animalelor s-a consemnat la miezul nopții în Italia.

ADVERTISEMENT

În noaptea de Anul Nou, mii de păsări moartea sau înspăimântate din cauza locuirilor de artificii au fost filmate în centrul istoric al Romei, scrie lastampa.it.

Într-un clip video apărut pe interne se observă cum mii de păsări zac moarte pe asfalt sau dezorientate și incapabile să zboare din cauza focurilor de artificii

ADVERTISEMENT

În acest an, focurile de artificii s-au organizat în ciuda ordonanței care le-a interzis, din 31 decembrie până pe 6 ianuarie. Ordonanța prevede amenzi de până la 500 de euro și confiscarea materialului exploziv.

Materialele pirotehnice de Revelion, un pericol imens pentru animalele

Nu doar păsările suferă din cauza focurilor de artificii. Specialiștii spun că și câinii și pisicile au un auz sensibil și se tem instinctual de zgomotele puternice.

ADVERTISEMENT

În momentul în care materialele pirotehnice explodează, animalele sunt speriate și derutate și reacționează în consecință. Nu de puține ori, câinii rup lese și lanțuri, sar peste garduri ori se lovesc de ferestre și de uși într-o încercare disperată de a fugi din calea pericolului perceput.

Din păcate, numeroase astfel de încercări se sfârșesc tragic, cu accidente, cu răniri sau cu pierderea animalului dezorientat. În preajma sărbătorilor ce includ focuri de artificii, adăposturile raportează un număr mai mare de animale pierdute. Multe dintre ele nu își vor mai găsi niciodată familia.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!