News

Imagini de coșmar surprinse după cutremurul din Pakistan. Case dărâmate, zeci de morți și medici care tratează la lumina telefoanelor. Foto

Imagini de coșmar surprinse după cutremurul din Pakistan au ajuns în mediul online, imagini care arată adevărata dimensiune a tragediei
07.10.2021 | 11:46
Imagini de cosmar surprinse dupa cutremurul din Pakistan Case daramate zeci de morti si medici care trateaza la lumina telefoanelor Foto
Cutremurul din Pakistan a făcut peste 20 de victime. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

A fost haos total în provincia pakistaneză Balochistan acolo unde a avut loc un cutremur major la primele ore ale dimineții. Oamenii au ieșit speriați în stradă și au abandonat totul în speranța salvării.

Din nefericire, 26 de persoane și-au pierdut viața, însă autoritățile au transmis că numărul victimelor ar putea fi unul cu mult mai mare. Căutările printre dărăpănături abia au început.

ADVERTISEMENT

Imagini înfiorătoare surprinse după cutremurul din Pakistan!

Cei mai mulţi dintre decedaţi erau femei şi copii, aceștia nereușind să iasă la timp din clădirile în care se aflau. Un nor de praf s-a ridicat deasupra zonei și zeci de case s-au prăbușit. US Geological Survey a anunţat că seismul a avut magnitudinea de 5,9 pe Richter şi s-a produs la o adâncime de doar 9 kilometri.

De altfel, potrivit autorităților din această țară, casele au căzut pe o rază de 15 km de la epicentrul seismului. Între timp, zeci de oameni au ajuns la spitale, mulți dintre ei fiind într-o stare critică.

ADVERTISEMENT

La fața locului a fost chemat și un elicopter care ajută la evacuarea răniților grav. Direcția generală care a preluat întreaga situație a transmis că cel puțin patru oameni au fost transportați deja pe calea aerului la cea mai apropiată unitate medicală.

Imagini surprinse după cutremurul din Pakistan. Sursa foto – facebook

De asemenea, reprezentanții PDMA au precizat că din cauza cutremurelor și a alunecărilor de teren din diferite părți ale Balochistanului, multe drumuri au fost închise. Nu se știe încă momentul în care rutele vor fi deblocate.

ADVERTISEMENT

De remarcat că în jurul epicentrului se găseau sute de case din chirpici, case care nu au avut nicio șansă. Oamenii din Quetta, Sibi și Harnai spun că s-au speriat foarte tare și mulți dintre ei au început să plângă atunci când au văzut că agoniseala de-o viață s-a dus în câteva clipe. Replicile au continuat câteva ore, însă intensitatea lor a fost una mult redusă.

Autoritățile au apelat la forțele militare

După ce au fost informați despre dimensiunea tragediei, factorii locali de decizie n-au mai stat o clipă pe gânduri și au făcut un apel către forțele militare. Armata a ajuns în zona Harnai, una lovită puternic de cutremur și a lansat deja mai multe operațiuni de salvare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, armata pakistaneză a furnizat hrană și adăpost oamenilor care au rămas fără case. În același timp, medicii și paramedicii militari asistă administrația civilă cu medicamente esențiale.

Mai multe echipe de salvatori și cercetare, dar și formațiuni de salvare urbană lucrează în zona seismului. Din păcate, personalul medical se confruntă cu dificultăți din cauza întreruperii curentului electric. Doctorii au fost nevoiți să trateze victimele cutremurului în lumina telefoanelor mobile.

Autoritățile au mai transmis că instituțiile de învățământ sunt închise în întreg districtul Harnai, situația de urgență fiind declarată în toate spitalele. Un alt detaliu important este acela că oamenii au fost rugați să nu meargă printre ruinele caselor.

Ce se întâmplă în Pakistan cu virusul COVID-19

Severitatea celui de-al patrulea val de coronavirus scade în Pakistan, la fel și numărul deceselor. Potrivit Centrului Național de Comandament și Operațiuni, în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.453 de cazuri în întreaga ţară, alte 46 de persoane fiind declarate moarte. 1.840 de pacienți au fost vindecați, în timp ce rata cazurilor pozitive a crescut la 2,82 la sută.

De remarcat că pandemia a ucis până acum 28.032 de pakistanezi, în timp ce numărul total de pacienți infectați a ajuns la 1.255.321. În acest moment, 44.395 de pacienți sunt tratați în spitale sau centre de carantină. 2934 sunt în stare critică

ADVERTISEMENT
Tags: