News

Imagini de groază. O alunecare de teren a ucis trei persoane. Cum și-a salvat un tată familia

Imagini de groază din Columbia. O alunecare de teren a ucis cel puțin trei persoane, în timp ce alte zeci au fost practic îngropate sub nămol.
05.12.2022 | 19:58
Imagini de groaza O alunecare de teren a ucis trei persoane Cum sia salvat un tata familia
O alunecare de teren a ucis trei persoane în Columbia. Sursă foto captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Clipe de groază pentru zeci de persoane care se aflau în provincia Risaralda din vestul Columbiei. Totul s-a întâmplat în doar o fracțiune de secundă.

Cum și-a salvat un tată familia de la moarte

O alunecare de teren a avut loc pe o șosea din zona respectivă, iar cei puțin trei persoane au fost ucise. De asemenea, în urma impactului, alte zeci de persoane au ajuns să fie îngropate în nămol, notează BBC.

ADVERTISEMENT

Printre vehiculele care au ajuns să fie îngropate în noroi se numără și un autobuz plin cu pasageri. Din cauza ploilor abundente, acesta s-a prăbuși de pe un deal.

O scenă extrem de emoționantă a fost cea în care un tată a făcut tot posibilul pentru a-și salva familia. Mai exact, bărbatul și-a ajutat atât soția cât și cei doi copii să scape din autobuzul respectiv, înainte ca acesta să fie îngropat complet în noroi.

ADVERTISEMENT

Dacă bărbatul nu i-ar fi ajutat pe cei trei membrii ai familiei sale, cel mai probabil aceștia ar fi putut să moară îngropați, mai notează BBC.

”Tata m-a ajutat să ies din autobuz printr-o gaură mică. A trebuit să mă arunc în râpă. Când am sărit, noroiul acoperise totul”, a spus fiul bărbatului, Andrés.

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs tragedia din Columbia

Menționăm faptul că alunecarea de teren s-a produs în dimineața zilei de duminică, 4 decembrie. Martorii au relatat celor de la BBC că un autobuz, o mașină, dar și motocicletă s-au oprit în drum din cauza unui accident rutier.

Mai apoi, o parte a dealului s-a prăbușit peste ei. Potrivit BBC, în autobuz se aflau doi șoferi, dar și 25 de pasageri la bord.

ADVERTISEMENT

Informația a fost ulterior confirmată și de către președintele columbian Gustavo Petro. Într-o postare pe contul personal de Twitter, acesta a anunțat că până la momentul actual, nouă persoane au fost salvate.

Pe de altă parte, mai bine de 20 sunt încă dispărute, a mai spus președintele, adăugând că până acum, trei persoane au fost confirmate decedate în urma alunecării de teren.

Menționăm și că locuitorii din zonă au ajutat autoritățile, astfel încât un număr cât mai mare de persoane să poată să fie salvate.

Amintim că în toamna acestui an și locuitorii din Italia au trăit adevărate momente de calvar. Din cauza inundațiilor, nenumărate persoane și-au pierdut viața, iar multe au fost date dispărute.

ADVERTISEMENT