News

Imagini de la parada de Ziua Victoriei – 9 Mai de la Moscova. Mii de soldați și tehnică militară, defilare sub privirile lui Putin. Video

În paralel cu agresiunea sângeroasă din Ucraina, la Moscova a avut loc o paradă fastuoasă de Ziua Victoriei - 9 Mai. Mii de soldați și tehnică militară au defilat sub privirile lui Vladimir Putin.
09.05.2022 | 10:42
Imagini de la parada de Ziua Victoriei  9 Mai de la Moscova Mii de soldati si tehnica militara defilare sub privirile lui Putin Video
Imagini de la parada de Ziua Victorie - 9 mai de la Moscova. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Parada militară dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste, în al Doilea Război Mondial, a început la ora 10.00 la Moscova.

Imagini de la parada de Ziua Victoriei – 9 Mai de la Moscova

Înainte de debutul tradiționalului eveniment, Vladimir Putin și-a făcut apariția în Piața Roșie, salutând de la distanță mulțimea. Apoi, dictatorul de la Kremlin a susținut un discurs de circa 10 minute.

ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, Rusia își prezintă forța militară pentru a sărbători victoria asupra Germaniei naziste din 1945.

Parada a debutat cu soldați purtând steagul Rusiei și steagul roșu cu secera și ciocanul.

Analiștii de politică externă spun că este o demonstrație care vine în contradicție cu evoluția războiului pe care l-a declanșat în Ucraina și unde s-a confruntat cu numeroase probleme, atât militare cât și de ordin logistic.

ADVERTISEMENT

În plus, această paradă fastuoasă vine la o zi după de Kievul a declarat că 60 de civili au murit după bombardarea unei școli din zona Lugansk.

Peste 60.000 de soldați ruși defilează luni, 9 mai, de Ziua Victoriei

Potrivit datelor presei de stat de la Moscova, ceremonii au, luni, în 28 de orașe, cu participarea a 65.000 de oameni, 2.400 de tancuri și echipamente militare și 400 de aeronave.

ADVERTISEMENT

În majoritatea orașelor, militarii ruși au afișat semnul ”Z” simbol al invaziei declanșate de Putin în Ucraina, la 24 februarie.

Pe de altă parte, potrivit armatei Ucrainei, pierderile Rusiei în războiul din Ucraina sunt uriașe: peste 25.500 soldați uciși, capturați sau răniți.

ADVERTISEMENT