News

Imagini de necrezut cu Tolea Ciumac, după ce a fost dat în urmărire generală

26.10.2020 | 08:03
Imagini de necrezut cu Tolea Ciumac dupa ce a fost dat in urmarire generala
Tolea Ciumac le râde în nas polițiștilor. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Deși a trecut mai bine de o lună de când Tribunalul Bacău l-a condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru contrabandă cu țigări, Tolea Ciumac nu va ajunge prea curând în spatele gratiilor. Și asta nu pentru că polițiștii nu ar fi reușit să dea de urma lui în statele europene pe care le-a „vizitat” în ultima perioadă.

Potrivit unor surse citate de gândul.ro, toate solicitările de adresare ar fi fost respinse, spre bucuria luptătorului, care se plimbă nestingherit prin lume. Ba chiar își bate joc de autorități pe rețelele de socializare, unde postează o mulțime de fotografii de la petrecerile la care ia parte alături de soție și prieteni.

ADVERTISEMENT

Reținut în octombrie 2017 de procurorii DIICOT din Bacău în dosarul ce vizează o grupare infracțională care se ocupa cu traficul de țigări, Anatolie Ciumac, pe numele său din buletin, a fost până la urmă judecat în libertate. Atât i-a trebuit, că a și fugit peste hotare, parcă intuind condamnarea ce avea să vină.

Tolea Ciumac le râde în nas polițiștilor. Se plimbă dintr-o țară în alta, deși este dat în urmărire generală

De îndată ce au redactat mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, magistrații băcăuani au trimis documentele la IPJ Ilfov, în condițiile în care Tolea figura cu domiciliul în comuna Roșu. Le-a scăpat, însă, din vedere că acesta plecase deja de acasă.

ADVERTISEMENT

Conform procedurii, basarabeanul a fost dat în urmărire națională, iar polițiștii au solicitat instanței să emită pe numele său un mandat european. Sursa citată notează că acesta a fost reperat ulterior de anchetatorii Centrului de Cooperare Polițienească Internațională (CCPI) pe teritoriile mai multor state europene, dar solicitările repetate venite din partea autorităților române au fost ignorate total, așa că urmăritul internațional s-a putut plimba nestingherit dintr-o țară în alta.

Până acum, CCPI a trimis solicitări în Italia, Germania, Marea Britanie dar și în alte state unde existau informații certe legate de prezența luptătorului condamnat definitiv. În tot acest timp, Tolea Ciumac a dus o viață aparent normală, alături de soție și prieteni.

ADVERTISEMENT

Mai mult, chiar dacă știe că este căutat de polițiștii români, nu se sfiește să posteze pe rețelele de socializare imagini recente din sala de antrenament și din restaurantele în care ia masa. „O seară românească la Florența”, a scris luptătorul în dreptul celei mai recente dintre fotografii.

A fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare

Pentru inculpatul Ciumac Anatolie: Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 2 ani şi 8 luni închisoare în pedepsele componente de 2 ani închisoare pentru art. 367 al. 1,3 Cod penal cu aplicarea art. 396 al. 10 C .p .p., respectiv 2 ani închisoare pentru art. 270 al. 3 din Legea 86/2006 cu aplicarea art. 35 cod penal, art. 396 al. 10 C .p .p. Înlătură sporul de 8 luni închisoare.

ADVERTISEMENT

Constată că prin încheierea din 17.03.2020 pronunţată de Curtea de Apel Bacău în dosarul nr. 392/110/2018 s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunile prevăzute de art. 270 al. 3 din Legea 86/2006 cu aplicarea art. 35 Cod penal şi art. 367 al. 1, 3 Cod penal în infracţiunile prevăzute de art. 270 al. 3 raportat la art. 274 din Legea 86/2006 cu aplicarea art. 35 Cod penal şi art. 367 al. 1,2, 3 Cod penal. În temeiul dispoziţiilor art. 16 al. 1 lit. b teza I Cod procedură penală dispune achitarea inculpatului pentru infracţiunea prevăzută de art. 367 al. 1,2, 3 Cod penal.

Condamnă inculpatul pentru infracţiunea prevăzută de art. 270 al. 3 raportat la art. 274 din Legea 86/2006 cu aplicarea art. 35 Cod penal, art. 396 al. 10 C.p.p. la 3 ani şi 4 luni închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b Cod penal. Înlătură dispoziţiile art. 91 ş .u. Cod penal referitoare la suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Deduce din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive de la 26.10.2017 la 02. 11.2017 ( iar nu de la 26.10. 2017 la 27.11.2017 , cum s-a dispus prin sentinţa apelată)”, se arată în decizia judecătorilor.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”