News

Imagini de necrezut. Peste 1.000 de oameni stau la coadă în Elveția pentru a primi alimente gratuite. Video

10.05.2020 | 08:20
Imagini de necrezut Peste 1000 de oameni stau la coada in Elvetia pentru a primi alimente gratuite Video
ADVERTISEMENT

Peste 1.000 de oameni au stat la coadă, sâmbătă, în Elveția pentru a primi alimente gratuite din partea statului în plină pandemie de coronavirus.

Peste 1.000 de oameni stau la coadă în Elveția pentru a primi alimente gratuite

Criza provocată de virusul COVID-19 are impact chiar și în bogata Elveție, acolo unde peste 1.000 de oameni, în majoritate imigranți, au stat la coadă în orașul Geneva pentru a primi pachete gratuite cu alimente.

ADVERTISEMENT

Conform news.ro, care citează Reuters, coada s-a întins pe o distanţă de peste un kilometru în afara unui patinoar unde voluntarii au împărţit aproximativ 1.500 de pachete oamenilor care au început să se aşeze la coadă de la ora 05:00.

”La sfârşitul lunii am buzunarele goale. Trebuie să plătim facturi, asigurări, totul. Este extraordinar pentru că este mâncarea pe o săptămână, o săptămână de uşurare… Nu ştiu pentru săptămâna viitoare”, a declarat Ingrid Berala, o rezidentă din Geneva originară din Nicaragua.

ADVERTISEMENT

Geneva, al doilea cel mai costisitor oraș din lume

Într-o ţară cu aproape 8,6 milioane de locuitori, 660.000 de persoane din Elveţia erau sărace în 2018, potrivit organizaţiei de caritate Caritas, majoritatea fiind părinţi unici şi persoane cu un nivel scăzut de educaţie, care nu îşi pot găsi de lucru după pierderea locului de muncă.

Peste 1,1 milioane de persoane sunt în risc de sărăcie, ceea ce înseamnă că au sub 60% din venitul mediu, care în 2018 este de 6.538 de franci elveţieni pentru o slujbă cu program full-time.

ADVERTISEMENT

Banca elveţiană UBS a calculat că Geneva este al doilea cel mai costisitor oraş din lume pentru o familie formată din trei persoane, fiind devansat numai de Zurich. În timp ce venitul mediu este ridicat în Elveţia, acest lucru nu îi ajută pe cei care au probleme să îşi asigure traiul zilnic.

Patrick Wieland, şeful misiunii Medicii Fără Frontiere, a spus că un sondaj efectuat săptămâna trecută a arătat că puţin peste jumătate dintre beneficiarii de alimente gratuite sunt neînregistraţi, în timp ce alţii au primit statul legal, sunt elveţieni sau solicită azil.

ADVERTISEMENT

Elveția este statul unde  copiii își pot îmbrățișa din nou bunicii. Șeful departamentului pentru boli infecțioase din Ministerul Sănătății din Elveția, Daniel Koch, spune că oamenii de știință au ajuns la concluzia că cei mici nu pot transmite virusul.

ADVERTISEMENT