News

Imagini de poveste. Peisaje de iarnă în mai multe zone din țară: stratul de zăpadă depășește șase metri

13.05.2020 | 13:40
ADVERTISEMENT

Iarna încă nu se dă plecată în zonele montane înalte, iar peisajele în mai multe zone din țară sunt absolut minunate.

Peisaje de iarnă în mai multe zone din țară

Din păcate, românii sunt încă blocați în case până la finalul acestei săptămâni din cauza stării de urgență și nu pot admira peisajele superbe de iarnă din mai multe zone ale țării.

ADVERTISEMENT

Conform Agerpres, care citează Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov, a început deszăpezirea pe DN 7C Transfăgărăşan, pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, care este închis circulaţiei.

Deszăpezire Transfăgărășan – 13.05.2020

A început de câteva zile operațiunea de deszăpezire a DN7C Transfăgărășan, pe tronsonul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac. Deocamdata se lucrează la eliberarea unui sens de circulație pentru a permite mai ușor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depășește chiar și 5-6 metri. Menționăm că în conformitate cu normativele în vigoare circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan se deschide în data de 1 iulie. Până atunci circulația pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă (județul Sibiu) și Piscul Negru (județul Argeș) este strict interzisă și extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre și a avalanșelor. Cei care doresc sa viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.

Posted by Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov on Wednesday, 13 May 2020

”Deocamdată se lucrează la eliberarea unui sens de circulaţie pentru a permite mai uşor accesul utilajelor în zonele unde stratul de zăpada depăşeşte chiar şi 5-6 metri”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii DRDP Braşov.

ADVERTISEMENT

Vreme ciudată în toată Europa

Circulaţia pe toată lungimea DN 7C – Transfăgărăşan se deschide în data de 1 iulie. Până atunci, circulaţia pe tronsonul cuprins între Bâlea Cascadă şi Piscul Negru este strict interzisă şi extrem de periculoasă din cauza căderilor de pietre şi a avalanşelor.

”Cei care doresc să viziteze zona Bâlea Lac până atunci pot circula cu maşina până la Bâlea Cascadă şi de acolo pot folosi telecabina”, se mai arată în comunicatul DRDP Braşov.

ADVERTISEMENT

Acum puțin mai mult de o săptămână, mai multe filmulețe arătau că zăpada este încă la putere în zonele de munte înalt. Ninsorile abudente erau prezente pe Transalpina, în zona Cabanei Vânătorul, și în munții Parâng, la Cabana Șamanca.

Temperaturile în țările din Europa centrală sunt extrem de mici pentru această perioadă a anului, iar în Polonia și Belgia a nins. Mai mult, în Rusia, țară obișnuită cu frigul, temperaturile nu au scăzut sub 15 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Și mai neobișnuit, în Siberia în orașul Omsk s-au înregistrat 31 de grade, în timp ce în Belarus au existat localități unde s-au înregistrat 23 de grade. Moscova, capitala Rusiei, a înregistrat 24 de grade.

ADVERTISEMENT