News

Imagini dezolante. Sute de păsări migratoare au murit la New York, după ce s-au izbit de ferestrele zgârie-norilor

Imagini dezolante la New York. Sute de păsări migratoare au murit, după ce s-au izbit de zgârie-nori
17.09.2021 | 17:57
Imagini dezolante Sute de pasari migratoare au murit la New York dupa ce sau izbit de ferestrele zgarienorilor
ADVERTISEMENT

Sute de păsări migratoare au murit, în această săptămână, la New York. Acestea s-au izbit de ferestrele zgârie-norilor.

Un voluntar al Societății Naționale Audubon din New York, organizație americană non-profit de mediu, dedicată conservării păsărilor și a habitatului lor, a distribuit o imagine de șocantă, cu sute de păsări moarte, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Imagini dezolante. Sute de păsări migratoare au murit la New York, după ce s-au izbit de ferestrele zgârie-norilor

 

Melissa Breyer, voluntarul care a distribuit pe Twitter despre găsirea a aproape 300 de păsări pe trotuarele din jurul noilor turnuri ale World Trade Center, a descris experiența ca fiind „copleșitoare”: „când am ajuns la clădiri, păsările erau peste tot pe trotuar.”

Păsările migratoare care mor după ce se lovesc de ferestrele zgârie-norilor din New York sunt o problemă permanentă în orașul american. Cu toate acestea, în ultima săptămână numărul zburătoarelor care au pierit a fost mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Kaitlyn Parkins, directorul asociat pentru conservare și știință al organizației, a explicat că și vremea rea din ultimul timp a stat la baza acestui lucru.

„Am avut o furtună mare şi aceasta devine o combinaţie perfectă, care poate duce la coliziunnea dintre păsări şi ferestre”.

ADVERTISEMENT

Ea a explicat că furtuna a făcut ca păsările să zboare mai jos și le-a dezorientat. În plus, lumina din clădirile de birouri a contribuit la confuzia micilor zburătoare.

„Efectele luminii nocturne asupra păsărilor sunt, de asemenea, destul de puternice, mai ales când este o noapte înnorată”, a mai explicat Parkins.

ADVERTISEMENT

Solicitări către proprietarii zgârie-norilor

Reprezentanții Societății Naționale Audubon din New York le solicită proprietarilor zgârie-norilor să ajute la reducerea numărului de păsări moarte, prin diminuarea luminilor din timpul nopții şi tratarea sticlei, pentru a o face vizibilă pentru zburătoare.

Dara McQuillan, purtător de cuvânt al Silverstein Properties, dezvoltatorul a trei zgârie-nori dintr-un centru comercial, a declarat că se încearcă reducerea a astfel de incidente.

„Ne pasă profund de păsările sălbatice și protejăm habitatul lor în cele cinci cartiere. Înțelegând că iluminatul artificial nocturn în general poate atrage și dezorienta păsările migratoare, încurajăm în mod activ chiriașii noștri de birouri să-și stingă luminile noaptea și să-și coboare jaluzelele ori de câte ori este posibil, în special în timpul sezonului migrator,” a spus ea.

Sunt și vești bune. Pentru unele din micile păsări nu a fost ultimul zbor. Acestea au fost rănite, dar au supraviețuit căderii și au ajuns într-un centru specializat pentru tratament.

ADVERTISEMENT