News

Imagini din satelit. Cum arată portul din Beirut după explozie

06.08.2020 | 11:21
Imagini din satelit Cum arata portul din Beirut dupa explozie
Imagini din satelit. cu portul din Beirut după explozie. Sursă foto : Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Imaginile din satelit arată că, după explozie, a rămas un crater imens în portul din Beirut. Zona din capitala Libanului a fost zguduită marți seara de o deflagrație masivă care a ucis sute de oameni și a rănit mii.

În poză se vede că aproape toate clădirile din zonă au fost avariate grav sau au fost distruse în urma exploziei. Un crater imens care a fost umplut de apă a înlocuit o secțiune a portului în care anterior erau două clădiri.

ADVERTISEMENT

Toată zona este afectată după catastrofa de acum două zile. Impactul dezastrului este incomensurabil. Sunt mii de răniți și mii de oameni ramași fără locuință si hrană.

imagine satelit, explozie Beirut
Imagine cu portul din Beirut după explozie. Sursă foto : Captură CNN

Portul din Beirut devastat după explozie

Premierul libanez, Hassan Diab, susține că 2750 de tone de nitrat de amoniu, un material foarte explozibil, au fost sursa deflagrației masive care a zguduit capitala Libanului. Explozia a creat un nor în formă de ciupercă, asemănător celor care apar în urma bombardamentelor nucleare. Unda de șoc s-a resimțit chiar și la o distanță de peste 200 de kilometri depărtare, în insula Cipru.

ADVERTISEMENT

Cele 2700 de tone de nitrat de amoniu, care au produs explozia din Beirut, au fost transportate de o navă sub pavilionul Republicii Moldova în urmă cu 6 ani.  Cargoul se numea Rhosus și ar fi aparținut unui om de afaceri din Rusia.

Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a confirmat informația și a oferit o reacţie dură pe pagina oficială de Facebook :

ADVERTISEMENT

O ştire cutremurătoare a venit din Liban, unde o explozie puternică a distrus portul şi o parte a oraşului Beirut. Suntem cu gândul la familiile victimelor şi regretăm că această tragedie are şi conexiuni cu ţara noastră. Cu corupţia din ţara noastră, dacă este să fim mai exacţi.”

Până acum tragedia din Beirut a lăsat 135 de morți și 5000 de răniți. Miercuri, Libanul, a decretat 3 zile de doliu național.

ADVERTISEMENT