ADVERTISEMENT
News

Imagini dramatice cu o mamă delfin care încearcă să-și salveze puiul, înainte de a muri înghițiți de țiței. Video

Autor: Flaviu Popa | 28.08.2020 | 23:12
Imagini dramatice cu o mamă delfin care încearcă să-și salveze puiul, înainte de a muri înghițiți de țiței. Video
Mama delfin a murit în timp ce încerca să își salveze puiul. Foto: Hepta

Momentul emoționant în care o mamă delfin se luptă să-și salveze puiul au devenit virale pe internet.

ADVERTISEMENT

Din păcate, povestea are un sfârșit trist și amândouă ființele au murit, după o scurgere de țiței din Mauritius.

Mama delfin s-a chinuit minute bune să-și salveze puiul, însă amandoi și-au găsit sfârșitul în apele infestate cu țiței.

ADVERTISEMENT

O mamă delfin a murit în timp ce încerca să-și protejeze puiul

Peste 40 de delfini au murit în laguna din Mauritius după ce o navă japoneză a eușat în iulie și s-a scufundat, nu înainte de a cauza o scurgere de țiței.

Imaginile surprinse de un pescar arată cum un pui de delfin plutește la suprafața apei, în timp ce mama sa încearcă să-l țină deasupra valurilor de țiței.

ADVERTISEMENT

Pescarii din apropiere au încercat să salveze delfinii, însă au imortalizat momentul în care mama și puiul au murit, fără ca cineva să-i poată ajuta cu adevărat.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA MOMENTL EMOȚIONANT CU MAMA DELFIN

ADVERTISEMENT

Alături de ei au murit alți 38 de delfini, majoritatea eșuați la mal după ce au fost cuprinși de țiței. Activiștii de mediu au cerut autorităților să deschidă o anchetă după acest dezastru.

Pescarul care a filmat tragicul moment, Yasfeen Heenaye, susține că a văzut peste 200 de delfini în reciful unde mama a murit în timp ce încerca să-și salveze puiul.  „Unii erau răniți, iar alții doar pluteau”, a rememorat pescarul.

ADVERTISEMENT

Pescarii fac tot ce pot pentru delfini și încearcă să-i conducă în afara lagunii, în larg. „În interiorul recifului există scurgere de țiței pe apă, dacă rămân în interior ar putea să moară toți, dar dacă ies poate că vor supraviețui. Încercăm să îi împingem în afara recifului, făcând zgomot”, a explicat bărbatul.

Imaginile cu mama delfin, împreună cu puiul, îl vor bântui multă vreme pe pescar. „Era o mamă și puiul ei… El era foarte obosit, nu înota bine. Dar mama a stat lângă el, nu și-a părăsit puiul pentru a merge alături de grup. Tot timpul a stat cu el. Încerca să îl protejeze… să îl împingă pentru a ajunge la grup.

ADVERTISEMENT

Când vedeam asta, erau lacrimi în ochii mei. Sunt părintele unei fetițe, este foarte greu pentru mine să văd o mamă chinuindu-se și încercând să facă tot ce poate pentru a-și salva puiul”, a adăugat bărbatul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!