News

Imagini dramatice din Italia. Spitalele sunt copleșite, iar oamenii sunt tratați în mașini. Foto

13.11.2020 | 11:02
Imagini dramatice din Italia Spitalele sunt coplesite iar oamenii sunt tratati in masini Foto
ADVERTISEMENT

Pandemia de COVID-19 s-a intensificat din nou în Europa, iar noi imagini dramatice vin din Italia, epicentrul primei perioade a crizei, acolo unde spitalele sunt copleșite, iar oamenii sunt tratați în mașini. 

În perioada martie-aprilie, Italia a fost paralizată de pandemia de coronavirus. Din păcate, situația se repetă și acum, sistemul medical din ”cizmă” fiind din nou sufocat de numărul uriaș de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, imagini de-a dreptul cutremurătoare au venit din sudul țării, Napoli, acolo unde pacienții nu mai au loc în spitale și sunt tratați chiar în fața unităților medicale, în timp ce așteaptă la rând în propriile mașini.

Noi imagini dramatice din Italia. Pacienții COVID sunt tratați cu oxigen în mașini

Zi după zi, Italia doboară noi recorduri de contaminări cu coronavirus. Conform celei mai recente raportări, de joi, sunt 37.978 cazuri noi de COVID-19 și 636 de decese în doar 24 de ore.  În total, peste 1 milion de italieni s-au îmbolnăvit de la startul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Această explozie a cazurilor aduce noi imagini dramatice din unitățile medicale situate pe teritoriul Italiei. La Napoli, zeci de mașini cu persoane bolnave au fost filmate stând la coadă în fața spitalelor pline, iar medicii erau nevoiți să le aducă pacienților cu probleme grave butelii de oxigen, până când se eliberau locuri în unitate, scrie Sky News.

Imagini dramatice din Italia. Sursa foto: hepta.ro

”Primim pacienții care vin de acasă cu mijloace proprii, le acordăm o asistență medicală inițială, facem un pre-triaj. Le măsurăm parametrii vitali, iar pacienților cu saturație mică a oxigenului din sânge le dăm oxigen și primele îngrijiri pentru a evita ca starea lor să se agraveze”, spune Giovanni Broscritto – infirmier la Spitalul Cotugno din Napoli.

ADVERTISEMENT

Joi, ministrul de Externe, Luigi Di Maio, a afirmat că armata ar trebui să meargă să ajute medicii și asistentele din regiunea sudică Campania, care include Napoli.

”Este un moment dificil pentru toate regiunile italiene. Unele zone din sud au un sistem de sănătate mai puțin dezvoltat în comparație cu cel al zonelor afectate în prima fază”, a spus acesta, conform Reuters.

ADVERTISEMENT

Criză de medici în Italia

Pe lângă numărul uriaș de bolnavi, Italia se confruntă și cu o criză de doctori. Dr. Filippo Anelli, șeful asociației naționale a medicilor din Italia, a avertizat că, dacă rata actuală de infecție continuă să crească, este posibil să nu existe suficienți medici disponibili.

El a spus că, deși la nivel național Italia are un total de 11.000 de paturi în unități de terapie intensivă, există anesteziști pentru aproximativ 5.000 de pacienți.

În prezent sunt utilizate 2.849 de paturi de terapie intensivă, cu o creștere de 90-100 în fiecare din ultimele 7 zile.

Anelli a mai spus că este nevoie de o carantină totală pentru a limita răspândirea noului tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT