News

Imagini dramatice din Turcia și Grecia, unde incendiile fac ravagii. Mai mulți turiști români evacuați

Vin imagini dramatice din Turcia și Grecia, destinații de vacanță preferate de conaționalii noștri, unde incendiile fac ravagii. Mai mulți turiști români au fost evacuați.
01.07.2024 | 09:32
Imagini dramatice din Turcia si Grecia unde incendiile fac ravagii Mai multi turisti romani evacuati
Incendiile fac ravagii în Grecia și Turcia, destinații preferate de turiștii români. Anunțul MAE. Sursa foto: X / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În plin sezon estival, incendiile de vegetație se extind cu repeziciune în Turcia și Grecia, două state preferate de turiștii români pe timp de vară. De altfel, mai mulți conaționali au fost evacuați din unele stațiuni.

Incendiile fac ravagii în Grecia și Turcia, destinații preferate de turiștii români. Anunțul MAE

Situația este extrem de gravă în această perioadă în Grecia și Turcia. În aceste țări unde sunt mii de români în concedii, incendiile de vegetație au pus în pericol siguranța oamenilor.

ADVERTISEMENT

În acest weekend, incendiu de proporții s-a produs într-o stațiune celebră din Turcia. Aici ajung în fiecare sezon foarte mulți români. Au fost momente de panică în mai multe zone din Kușadasî. Aici, flăcările care s-au extins rapid și au amenințat case și hoteluri.

În doar 24 de ore s-au consemnat aproape 50 de incendii de vegetație în Turcia. În Kușadasî, mai mulți turiști români au trecut prin clipe dificile. Ei au fost evacuați din calea incendiilor de vegetație.

ADVERTISEMENT

Nu aveai ce să aștepți că s-a-ntins peste tot. Am pus repede bagajele în mașină, toată lumea era panicată, toată lumea țipa. Copiii noștri s-au speriat, s-au intoxicat cu fum că nu mai puteau să respire cum trebuie”, spune o turistă, citată de Știrile PROTV.

Din fericire, conaționalii noștri sunt în siguranță. Lor li s-au oferit paturi, hrană și apă potabilă. Pompierii turci au luptat ore întregi cu incendiul și au reușit să aducă flăcările sub control. În final, turiștii evacuați au revenit la hotelurile în care se aflau și își continuă concediile.

ADVERTISEMENT

Alte grupuri din țara noastră sunt în sud, în zona Antalya. De altfel, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis atenționare de călătorie și pentru Turcia și pentru Grecia vecină, din cauza riscului de incendii.

MAE anunță că un reprezentant al Consulatului General al României la Izmir a mers și luni la Kușadasi, pentru a discuta cu cetățenii românii cazați la hotelurile din această regiune.

ADVERTISEMENT

Incendii puternice și în Grecia, lângă Atena

Ministerul Afacerilor Externe de la București a mai precizat că avertizarea de incendii este în vigoare și pentru Grecia. Încă de duminică seara, pompierii au avut de furcă cu o serie de incendii de pădure în apropiere de Atena.

Autorităţile elene recunosc că ce este mai rău pentru această vară în Grecia abia urmează. În 2024, situația este extrem de tensiona. Deja, temperaturile au atins 44 grade Celsius.

Încă de duminică seara, două mari incendii de pădure afectau Attica, regiunea în care se află capitala Greciei. Aici, locuitorii din cel puţin opt zone din apropierea orașului au fost îndemnaţi să îşi evacueze locuinţele.

Presa elenă a raportat că un bărbat în vârstă de 45 de ani a murit în urma unui stop cardiac în timp ce încerca să fugă din calea flăcărilor în Stamata, la nord de Atena.

ADVERTISEMENT