News

Imagini dramatice în Munții Rodnei. Un turist german a murit lovit de trăsnet. Alte 16 persoane, blocate în zonă

28.07.2020 | 11:47
Imagini dramatice in Muntii Rodnei Un turist german a murit lovit de trasnet Alte 16 persoane blocate in zona
Imagini dramatice în Munții Rodnei. Un turist german a murit lovit de trăsnet. Alte 16 persoane, blocate în zonă. Sursa foto: Salvamont Bistrița Năsăud/Facebook
ADVERTISEMENT

Un turist german a avut un sfârșit tragic în munții din România, după ce a murit lovit de trăsnet în timp ce se afla cu un grup de conaționali în Munții Rodnei.

Luni, în Munții Rodnei, în apropiere de vârful Tarnița, 17 turiști au fost surprinși de vreme rea. Aceștia au rămas blocați pe munte, iar una dintre persoane a fost fulgerată.

ADVERTISEMENT

În acest caz, salvamontiști din două județe au fost mobilizați pentru salvarea grupului și pentru recuperarea corpului celui lovit de trăsnet. Acesta a fost coborât de pe munte. Ceilalți 16 membri ai grupului au rămas pe munte până în cursul dimineții de marți.

Imagini dramatice în Munții Rodnei, acolo unde un turist german a murit lovit de trăsnet

Vremea nefavorabilă din România a avut un impact tragic asupra unui grup de turiști din Germania care vizitau zona de nord a Carpaților. Mai mulți turiștii nemți au plecat luni pe un traseu din Munții Rodnei. Din păcate pentru ei, furtuna i-a prins într-un loc unde nu există refugii.

ADVERTISEMENT

Unul dintre turiștii din grup, un bărbat de 32 de ani, a fost lovit de trăsnet și nu a avut nici o șansă în fața imensei descărcări electrice care l-a lovit în cap, a ieșit prin mâna stângă și a topit bățul de tracking pe care îl ținea, informează Știrile TVR.

Pentru salvarea turiștilor blocați pe munte și pentru recuperarea trupului bărbatului trăsnit, salvamontiști din Bistrița-Năsăud și Maramureș, jandarmii montani și SVSU Romuli au intervenit de urgență.

ADVERTISEMENT
Imagini dramatice în Munții Rodnei. Un turist german a murit lovit de trăsnet. Sursa foto: observatornews.ro

Acțiune amplă de intervenție în Munții Rodnei

De asemenea, a fost solicitat și elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicală Târgu Mureș, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

”Acțiune pentru salvarea unui grup de turiști, români și străini, surprinși de schimbarea bruscă a vremii în zona Tarnița la Cruce din Munții Rodnei, una dintre persoane fiind lovită de fulger”, a anunțat Salvamont România.

ADVERTISEMENT

”Echipajele de intervenție au găsit la locul indicat o victimă de sex masculin în vârstă de aproximativ 32 de ani, cetățean german, fără semnale vitale. Din datele pe care le avem, ar fi fost lovit de un trăsnet. Celelalte 16 persoane au fost evaluate din punct de vedere medical și sunt în afara oricărui pericol. Rămân peste noapte în zonă”, a mai anunțat ISU.

ADVERTISEMENT