News

Imagini dramatice surprinse în Turcia în timpul inundațiilor soldate cu zeci de morți. Un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit. Video

Imagini dramatice surprinse cu ajutorul unei drone în Turcia în timpul inundațiilor soldate cu zeci de morți
14.08.2021 | 18:08
Imagini dramatice surprinse in Turcia in timpul inundatiilor soldate cu zeci de morti Un avion pentru stingerea incendiilor sa prabusit Video
ADVERTISEMENT

Cel puţin 44 de oameni au murit în inundaţiile din nordul Turciei. Este deja al doilea dezastru natural cu care ţara lui Erdogan se confruntă în ultimele zile.

În Kastamonu au decedat 36 de persoane, alte şase murind la Sinop şi una la Bartin. Decesele au fost confirmate de autoritățile însărcinate cu gestionarea catastrofelor naturale.

ADVERTISEMENT

Imagini dramatice surprinse în Turcia în timpul inundațiilor

Într-o clădire prăbuşită pe malul unui râu care a ieşit din matcă se crede că încă sunt zece persoane. Apele au afectat fundaţiile mai multor blocuri.

“Nu avem idee dacă nivelul apei a crescut, dacă a inundat sau nu clădirea. Aşteptăm. Familiile noastre sunt panicate.

ADVERTISEMENT

Nu există electricitate, nu merg telefoanele mobile. Nu puteam primi veşti de la nimeni. Când a răsărit soarele i-am văzut pe poliţişti.

Ne-au luat de la clădirea noastră şi ne-au dus la o benzinărie. Copiii mătuşii mele sunt acolo. Mătuşa mea este dispărută.

ADVERTISEMENT

Soţul ei este dispărut. Nepoţii lor gemeni sunt dispăruţi. Soţia administratorului clădirii este dispărută împreună cu cei doi copii”, a afirmat Ilyas Kalabalik, în vârstă de 42 de ani.

De altfel, zeci de maşini au fost luate de torenţii care au distrus poduri, au blocat drumuri şi au provocat întreruperea curentului electric în sute de localităţi.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, Turcia a fost, în ultimele luni, teatrul mai multor catastrofe naturale. Vorbim despre episoade de secetă puternică şi incendii violente de pădure, toate petrecute de la sfârşitul lui iulie și la începutul lui august.

După această serie neagră, mai mulţi oficiali politici şi asociaţii au îndemnat Guvernul să ia măsuri radicale în vederea unei reduceri a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Din păcate și un avion pentru stingerea incendiilor, închiriat din Rusia, s-a prăbuşit într-o zonă montană din sudul Turciei. Presa din această țară scrie că aparatul de zbor era închiriat de Direcţia Generală a Pădurilor. Echipe de salvatori au fost trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul.

Se știe că la bord se aflau opt persoane. Avionul s-a prăbuşit în timp ce participa la stingerea unui incendiu de pădure în regiunea Bertiz. Cauza prăbuşirii încă nu a fost stabilită.

Sudul Turciei este afectat de luna trecută de incendii devastatoare, în special provinciile Mugla şi Antalya, iar opt persoane au murit.

ADVERTISEMENT
Tags: