News

Imagini dureroase cu sicriul actriței Draga Olteanu Matei. Unde pot depune oamenii un ultim omagiu

19.11.2020 | 21:09
Imagini dureroase cu sicriul actritei Draga Olteanu Matei Unde pot depune oamenii un ultim omagiu
ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei a murit fulgerător la vârsta de 87 de ani, în cursul zilei de joi, 19 noiembrie, sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței fiind depus la Cinematograful Dacia „Mon Amour” din Piatra Neamț. Fanii și apropiații pot depune un ultim omagiu până la finalul acestei săptămâni. 

Regretata actriță a teatrului românesc va fi condusă pe ultimul drum duminică, 22 noiembrie, însă până atunci toți cei care au cunoscut-o sau au îndrăgit-o prin prisma carierei sale pot merge să aprindă o lumânare și să spună o rugăciune în amintirea vedetei.

ADVERTISEMENT

Mai exact, persoanele care vor să-și ia rămas bun de la Draga Olteanu Matei au putut merge astăzi în intervalul orar 17:00 – 20:30, în timp ce, potrivit Mediafax, în zilele de vineri și sâmbătă doritorii pot aprinde o lumânare între orele 9:00 – 12:00, 12: 30 – 15:30 și 16:00 – 20:30.

Imagini dureroase de la depunerea sicriului actriței Draga Olteanu Matei la Piatra Neamț

Draga Olteanu Matei va fi condusă pe ultimul drum cu onoruri militare în cursul zilei de duminică. Regretata actriță va fi înmormântată în cimitirul „Eternitatea” din Piatra Neamț, acolo unde este îngropat și soțul ei, medicul Ion Matei, care a murit în 2014.

ADVERTISEMENT

Slujba religioasă în memoria actriței de comedie se va desfășura la Biserica Sfântul Ioan Domnesc în jurul prânzului, dar nu înainte ca cortegiul funerar să ajungă la Platoul Curtea Domnească.

Așadar, între orele 9:30 – 10:00 sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței va pleca de la Cinema Dacia și va avea o scurtă oprire în fața Teatrului Tineretului. Persoanele care doresc să-și ia rămas-bun de la renumita actriță, care a avut o carieră de 55 de ani pe scena teatrului, vor putea depuneri coroane de flori și lumânări și în ultima zi.

ADVERTISEMENT

Înhumarea va avea loc la ora 15:30, numărul maxim de persoane la cimitir fiind de 100. Același număr de participanți este valabil și pe Platoul Curtea Domnească, decizia fiind luată în contextul pandemiei de coronavirus.

Draga Olteanu Matei locuia din anul 2007 la Piatra Neamț, unde a înființat o trupă de actori amatori numită „Teatrul Vostru”. Aceștia, dar și numeroși actori din București, orașul natal al regretatei actriței, vor fi prezențe la slujba de înmormântare de duminică.

ADVERTISEMENT

Florin Piersic, mesaj dureros după moartea actriței Draga Olteanu Matei

„Draga mea, Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit! Chirița mea și a poporului ăstuia trist astăzi de plecarea ta, parteneră de scenă și actriță minunată, eu, «mândrul» tău – cum m-ai botezat- îți voi duce lipsa.

La fel ca și «fratelui» tău de o viață, Amza Pellea, pe care sper că astăzi l-ai întâlnit împreună cu iubitul tău soț, doctorul Matei. Și du-le dorul meu lui Moraru și Dinică. Te iubesc, scumpa mea!”, a scris în mediul online marele actor Florin Piersic la aflarea veștii că Draga Olteanu Matei s-a stins din viață.

ADVERTISEMENT