Sport

Imagini emoționante de la stadionul Dinamo. Statuia lui Ivan Patzaichin a devenit loc de pelerinaj. Foto + video exclusiv

Echipa de rugby a lui Dinamo a depus o coroană de flori la statuia lui Ivan Patzaichin din fața stadionului Dinamo.
05.09.2021 | 15:05
Imagini emoționante de la stadionul Dinamo. Statuia lui Ivan Patzaichin a devenit loc de pelerinaj. Foto exclusiv
ADVERTISEMENT

Ivan Patzaichin a încetat din viață la doar 71 de ani în dimineața zilei de 5 septembrie, după ce a fost internat în ultimele trei luni la spitalul „Elias”, fiind diagnosticat cu o boală rară.

Unul dintre cei mai sportivi din toate timpurile a fost un exemplu atât ca sportiv cât și ca om și un model pentru generații întregi, indiferent de sportul pe care îl practicau.

ADVERTISEMENT

Foto reportaj Fanatik de la stadionul Dinamo, transformat în loc de pelerinaj

FANATIK a surprins imagini emoționante de la stadionul Dinamo, unde din ce în ce mai mulți suporteri vin să aprindă o lumânare sau să pună o floare ori o coroană la statuia lui Ivan Patzaichin, un simbol pentru clubul din Dinmo și loc de întâlnire pentru fani.

Echipa de rugby a clubului Dinamo, omagiu pentru Ivan Patzaichin
Echipa de rugby a clubului Dinamo, omagiu pentru Ivan Patzaichin

Echipa de rugby a lui Dinamo a ținut să îi prezinte omagiul lui Ivan Patzaichin imediat după finalul meciului pierdut în fața campioanei Baia Mare, scor 22-24, au aprins lumânări și au depus o coroană de flori.

ADVERTISEMENT

Statuia lui Ivan Patzaichin din fața stadionului Dinamo a fost inaugurată în 2002 cu ocazia împlinirii a 53 de ani a fostului mare campion și pentru a sărbători 35 de ani carieră sportivă, însă multiplul campion olimpic nu a fost niciodată de acord cu acest gest.

Ministrul Eduard Novak și lotul paralimpic, așteptați să vină la statuia lui Ivan Patzaichin

Gestul va fi urmat și de ministrul Tineretului și Sportului, care va veni împreună cu lotul paralimpic care a participat la Tokyo 2020 să îi aducă un ultim omagiu lui Ivan Patzaichin. Delegația României este așteptată să ajungă în această după-amiază la stadionul Dinamo.

ADVERTISEMENT

Ivan Patzaichin a fost unul dintre personajele principale din serialul de excepție realizat de FANATIK, și anume: „100 de campioni olimpici ai României”, în care am spus povestea marelui campion care a cucerit nu mai puțin de șapte medalii olimpice, dintre care patru de aur.

Mesajul suporterilor dinamoviști pentru Ivan Patzaichin

Soclul statuii lui Ivan Patzaichin a fost acoperită cu un steag în culorile lui Dinamo, pe care era scris un mesaj scurt: „Odihnește-te în pace, campionule!”, iar Peluza Cătălin Hîldan a anunțat o coreografie specială în memoria fostului mare campion pentru meciul cu FCSB.

ADVERTISEMENT
Mesajul suporterilor dinamoviști
Mesajul suporterilor dinamoviști prezenți în fața stadionului Dinamo.

Galeria lui Dinamo a lansat un apel pentru toți suporterii dinamoviști, pe care îi cheamă în fața stadionului Dinamo pentru a-i mulțumi pentru tot ce a făcut pentru clubul alb-roșu și în primul rând pentru sportul românesc.

„Ivan Patzaichin a trecut linia de sosire. Şi a făcut-o în grabă, astăzi, aşa cum era învăţat în lupta lui continuă cu fracţiunile de secundă. Mereu şi-a lăsat adeversarii în urmă. Acum ne-a lăsat pe noi. O cursă lungă cât toată Dunărea.

De la Mila 23 până la Mila lui Dumnezeu, vâslind în amonte, împotriva cursului apei, împotriva morţii, cu ultimul ciot din pagaia ruptă, rămânând până capăt CEL MAI MARE CAMPION!

Dinamovişti sau pur şi simplu români, VĂ AŞTEPTĂM LA STATUIA LUI IVAN, începând de acum, pentru a-l aplauda pe cel care ne-a făcut atât de mândri în deceniile în care a dominat apele lumii şi a făcut ca tricolorul să se ridice mai presus de orice alte flamuri!”, a fost comunicat suporterilor dinamoviști.

„Ivan a plecat. Şi nu se mai întoarce. Familia”, a fost mesajul sfâșietor postat de către familia lui Ivan Patzaichin pe pagina oficială de Facebook a fostului mare campion

  • 19 ani au trecut de inaugurarea statuii lui Ivan Patzaichin din fața stadionului Dinamo
  • 7 medalii olimpice a cucerit Patzaichin, dintre care 4 de aur
  • 71 de ani avea fostul mare campion

 

ADVERTISEMENT