News

Imagini emoționante! Două cadre medicale din Baia Mare își pupă copiii prin geam: ”Dacă noi putem, puteți și voi”. VIDEO

03.04.2020 | 07:30
Imagini emotionante Doua cadre medicale din Baia Mare isi pupa copiii prin geam Daca noi putem puteti si voi VIDEO
Imagini cu adevărat excepționale cu două cadre medicale din Baia Mare care își pupă copiii prin geam de teama coronavirusului au ajuns virale în mediul online
ADVERTISEMENT

Imagini cu adevărat excepționale cu două cadre medicale din Baia Mare care își pupă copiii prin geam de teama coronavirusului au ajuns virale în mediul online.

Două cadre medicale din Baia Mare își pupă copiii prin geam

Anca și Felix Viman sunt implicați în prima linie în lupta împotriva coronavirusului și au ajuns să-și vadă și să-și pupe copiii printr-un geam, de teamă să nu-i minfecteze pe micuți.

ADVERTISEMENT

Anca Viman este asistentă la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, iar soțul lucrează la SMURD. Ca să-i protejeze pe cei doi copii pe care îi au, cele două cadre medicale preferă să stea la distanță de ei.

Mama a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț emoționant în care își sărută copiii prin geam și a poi pleacă la muncă în încercarea de a salva cât mai multe vieți în lupta cu virusul ucigaș.

ADVERTISEMENT

Doi părinți, amândoi în linia 1! Asa își vizitează copii!!! Dacă noi putem puteți și voi!!! Stați în casa!!!

Posted by Anca Viman on Wednesday, April 1, 2020

Postarea a devenit în scurt timp virală

”Doi părinți, amândoi în linia 1! Așa își vizitează copiii!!! Dacă noi putem, puteți și voi!!! Stați în casă!!!”, este mesajul scris de Anca Viman la filmulețul postat pe Facebook.

Postarea asistentei medicale a strâns peste 400 de like-uri și 500 de distribuiri, iar majoritatea celor care au comentat le-au transmis să fie puternici, să treacă peste toate necazurile și să se întoarcă sănătoși la copii lor.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică arăta că România are în acest moment 2.738 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 115 persoane decedate și 267 vindecate și externate: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Depășiți de situație sau îngrijorați de lipsa echipamentelor de protecție necesare în astfel de cazuri, tot mai mulți medici își prezintă demisiile, lăsând în urmă un deficit de personal ce pare imposibil de acoperit în aceste zile.

ADVERTISEMENT

Nu mai departe de joi, 2 aprilie au renunțat opt medici ai Spitalului Câmpina, unitate medicală suport pentru pacienții cu COVID-19. Dintre aceștia, trei se aflau în prima linie a luptei cu agentul patogen, întrucât lucrau la terapie intensivă, în vreme ce restul aparțineau de secțiile de neonatologie, interne și chirurgie.

ADVERTISEMENT