Video

Imagini emoţionante. New York, New York! Celebra melodie a lui Frank Sinatra s-a auzit pe străzile oraşului în semn de mulţumire pentru cadrele medicale aflate în lupta cu COVID-19

17.04.2020 | 16:11
Imagini emotionante New York New York Celebra melodie a lui Frank Sinatra sa auzit pe strazile orasului in semn de multumire pentru cadrele medicale aflate in lupta cu COVID19
Imagini emoţionante. New York, New York! Celebra melodie a lui Frank Sinatra s-a auzit pe străzile oraşului în semn de mulţumire pentru cadrele medicale aflate în lupta cu COVID-19
ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Până în acest moment, în SUA s-au înregistrat 671.425 de infecţii cu COVID-19, de aproape patru ori mai puţin decât în Spania, următoarea clasată.

Imagini emoţionante. New York, New York! Celebra melodie a lui Frank Sinatra s-a auzit pe străzile oraşului

New York este zona cea mai afectată de COVID-19 din SUA. Doar în oraşul “care nu doarme niciodată” s-au înregistrat 11.477 de decese, situaţia fiind una dramatică în condiţiile în care panta rămâne ascendentă.

ADVERTISEMENT

Însă tot de pe străzile din New York vin şi imagini emoţionante. Versurile celebrei melodii a lui Frank Sinatra: “New York, New York” au răsunat pe străzile oraşului în semn de mulţumire pentru cadrele medicale.

VEZI VIDEO:

Doctori, asistente medicale şi personalul auxiliar sunt în prima linie de bătălie împotriva coronavirusului şi chiar şi un oraş de talia New York-ului are sistemul de sănătate suprasolicitat din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

“Vor fi secţiuni întregi în cimitire pe care vor apărea datele martie, aprilie şi mai 2020”

Melodia care a răsunat pe străzile oraşului a fost întâmpinată cu urale de trecători, iar cei care erau în maşini au început să claxoneze. Mai mulţi oameni au ieşit la balcon şi au fredonat pe ritmurile lui Sinatra.

New York Times spune că din 5 martie şi până în aceeaşi perioadă a lunii aprilie, numărul deceselor din New York s-a dublat faţă de o perioadă normală. Diferenţa a fost provocată de virusul COVID-19, care s-a dovedit necruţător cu o parte a populaţiei.

ADVERTISEMENT

Conform unui grafic publicat de americani, virusul COVID-19 a fost în ultima lună cauza celor mai multe decese din New York. De trei ori mai mulţi oameni au murit de COVID-19 decât de atac de cord, iar fatalităţile provocate de coronavirus au fost de şase ori mai multe decât cele provocate de cancer, în ultima lună.

Robert Jensen, preşedintele Kenyon Internaţional, o firmă care ajută comunităţile să răspundă la dezastre a declarat: “Vor fi secţiuni întregi în cimitire pe care vor apărea datele martie, aprilie şi mai 2020”, sugerând faptul că valul de decese de COVID-19 va continua până în luna mai, inclusiv.

ADVERTISEMENT
  • 33.286 de oameni au decedat în SUA, o treime dintre ei fiind în New York
  • 550.579 de teste au fost efectuate doar în New York

 

ADVERTISEMENT
Tags: