News

Imagini emoționante. Un polițist de frontieră român a salvat o fetiță afgană din mijlocul mării. ”Îți topește orice urmă de militărie”

Un polițist de frontieră român a avut parte de momente emoționante în momentul în care a salvat o fetiță afgană.
04.06.2021 | 16:09
Imagini emotionante Un politist de frontiera roman a salvat o fetita afgana din mijlocul marii Iti topeste orice urma de militarie
ADVERTISEMENT

O navă a Poliției de Frontieră a evitat o adevărată tragedie. A interceptat o barcă plin cu migranți aflați în pericol reușind să-i salveze. O fetiță de doar 4 ani a reușit să-l impresioneze pe unul dintre polițiștii români.

După ce au fost salvați, migranții au fost transportați în Portul Roccella Ionica. Italia și Spania se confruntă cu o adevărată problemă din cauza numărului extrem de mare de migranți care ajung zilnic.

ADVERTISEMENT

Imagini emoționante. Un polițist de frontieră român a salvat o fetiță afgană din mijlocul mării

Peste 200 de oameni se înghesuiau pe pescador, dar o fetiță de doar 4 ani i-a atras atenția unui polițist român. Cosmin a fost extreme de emoționat în urmă cu câteva zile, deși a participat la mai multe misiuni de salvare.

A reușit cu un gest simplu să readucă zâmbetul pe chipul unui copil. A ales să spună povestea fetiței pe care a salvat-o, aceasta primind numele: “Zâmbetul fetiţei din mijlocul apelor”.

ADVERTISEMENT

“Să reușești să aduci un zâmbet pe chipul unui copil este unul dintre cele mai emoționante momente de care poți avea parte în carieră.

Inocența lui topește orice urmă de militărie din tine, te face să îți retrăiești propria copilărie și să îți dorești să poți face mai mult pentru copiii aflați în astfel de situații”, a povestit Cosmin.

ADVERTISEMENT

Un gest aproape banal a făcut-o pe micuță să fie fericită, deși era speriată și flămândă. După ce a primit un pachet cu dulciuri i-a răsplătit pe salvatori cu un zâmbet.

Migranții au primit apa și mâncare, apoi au fost duși în portul italian, Portul Roccella Ionica.

ADVERTISEMENT

Poliția de Frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1101 a Gărzii de Coastă, ajută autoritățile italiene să patruleze în Marea Meditarană.

Sute de migranți ajung în fiecare zi în porturile din Italia și Spania. Cele două state sunt copleșite și au cerut ajutorul altor țări care ar putea prelua o parte dintre migranți.

“Este nevoie de solidaritate și le solicit celorlalte state membre să sprijine prin relocări. Știu că este mai dificil în timp de pandemie, dar cred că este posibil de gestionat și acum este momentul să ajutăm”, a declarat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

ADVERTISEMENT
Tags: