Life

Imagini exclusive de la înmormântarea scriitorului Dumitru Radu Popescu. A fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare

O altă valoare a culturii din România a fost condusă pe ultimul drum astăzi, pe lângă Mitică Popescu. Scriitorul D. R. Popescu a fost înmormântat tot la Cimitirul Bellu.
06.01.2023 | 18:19
Imagini exclusive de la inmormantarea scriitorului Dumitru Radu Popescu A fost condus pe ultimul drum cu onoruri militare
Dumitru Radu Popescu, înmormântat la Cimitirul Bellu. Foto: știrileprotv.ro/ FANATIK
ADVERTISEMENT

Scriitorul și academicianul Dumitru Radu Popescu a fost înmormântat astăzi, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu. Ceremonia religioasă a avut loc la 10 dimineața, iar FANATIK vă prezintă imagini în exclusivitate și detalii despre evenimentul despărțirii de omul de cultură.

Dumitru Radu Popescu a fost înmormântat în cimitirul Bellu

La înmormântare au participat în jur de 200 de persoane, ceremonia având loc pe Aleea Scriitorilor din cimitir.

ADVERTISEMENT

Dramaturgul, scenaristul și academicianul Dumitru Radu Popescu, s-a stins din viață pe 2 ianuarie 2023, la vârsta de 87 de ani.

Acesta a fost unul dintre cei mai apreciați oameni de cultură de la noi, talentul său scriitoricesc fiind remarcat devreme. Dumitru Radu Popescu s-a născut în ziua de 18 august 1935, în județul Bihor, urmând cursurile liceului în Oradea.

ADVERTISEMENT

A devenit apoi student la Medicină, în Cluj Napoca, în anul 1953, facultate pe care a părăsit-o în al treilea an ca să corecteze materiale publicistice apărute în „Steaua din Cluj”. În paralel cu meseria de corector, acesta a urmat cursurile Facultății de Filologie, pe care a absolvit-o în anul 1961.

Dumitru Radu Popescu a câștigat mai multe premii importante de-a lungul carierei sale: Premiul Academiei Române (1970) sau Premiul Uniunii Scriitorilor din România în mai mulți ani (1964, 1969, 1974, 1977 și 1980).

ADVERTISEMENT
d r popescu
D. R. Popescu a fost înmormântat azi, 6 ianuarie, la Bellu. Foto: FANATIK
d r popescu
Scriitorul a fost condus pe ultimul drum în jurul orei 10 dimineața. Foto: FANATIK
d r popescu
La înmormântare au participat 200 de persoane. Foto: FANATIK

A fost decorat de doi președinți ai României

Printre cele mai remarcabile opere ale lui Popescu putem enumera „Acești îngeri triști”, „Cei doi din dreptul Tebei”, „Ploile de dincolo de vreme” și „Împăratul norilor”. De asemenea, acesta a semnat scenariile unora dintre cele mai apreciate producții de film din România precum „Păcală”, „Rochia albă de dantelă” sau „Balul de sâmbătă seara”.

În anul 2015, președintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler, după ce în 2002, fostul președinte Ion Iliescu l-a bucurat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios”, tot în grad de cavaler.

ADVERTISEMENT

Cel care a anunțat moartea marelui scriitor a fost omul de cultură și fostul lider politic Radu F. Alexandru. „ACEST ÎNGER TRIST”…Azi, 2.01.23, ora 04.30, a părăsit această lume tristă acad. DUMITRU RADU POPESCU (D. R. P.) unul dintre cei mai mari scriitori ai României. Ne-a îmbogățit cu o operă monumentală, de o valoare excepțională: proză, teatru, poezie, critică literară. Și-a trăit viața într-o desăvârșită onestitate.

A fost un coleg și un prieten ireproșabil. Durerea e prea mare și cuvintele sunt prea sărace pentru a cuteza acum, și în acest loc, evocarea binemeritată. Dumnezeu să-l odihnească în pace și să-i dea liniștea de care atât de multă vreme a fost vitregit”, a scris Radu F. Alexandru după ce a aflat de moartea lui D. R. Popescu.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant