Fotbal international

Imagini fabuloase din Rusia! Zenit e campioană matematic! Jucătorii au aflat vestea în avion. Video

05.05.2019 | 21:21
Imagini fabuloase din Rusia Zenit e campioana matematic Jucatorii au aflat vestea in avion Video

Zenit nu a reușit decât un 1-1 la Groznîi cu Akhmat, însă a devenit matematic campioană în Rusia după ce Lokomotiv Moscova a pierdut neașteptat cu Arsenal Tula, scor 0-2. 

Zenit e campioană matematic! Jucătorii au aflat vestea în avion

După remiza de la Groznîi, jucătorii lui Zenit au urmărit meciul lui Lokomotiv în avion, iar la final au dat startul petrecerii. La aterizare, mii de suporteri i-au așteptat pe aeroport, aceștia aprinzând torțe și scandându-le numele favoriților.

Este doar cel de-al cincilea titlu din istoria acestui club, care s-a poziționat drept unul de top în Rusia în istoria recentă. Zenit nu mai triumfase de patru ani, în ciuda investițiilor majore. Chiar și Mircea Lucescu i-a pregătit pe cei din St. Petersburg, la scurt timp după ce și-a încheiat mandatul la Șahtior.

Le Zénith Saint-Pétersbourg sacré champion de Russie

✈? Le Zénith Saint-Pétersbourg sacré champion de Russie dans les airs !Les explications ? http://ow.ly/JwuX30oDRIc

Gepostet von L'EQUIPE am Sonntag, 5. Mai 2019

Zenit are nouă puncte avans față de Lokomotiv cu trei etape înainte de finalul sezonului, în condițiile în care este avantajată de meciurile directe, din care a luat patru puncte. Dacă lupta pentru titlu s-a încheiat, bătălia pentru locurile de Liga Campionilor și Europa League se anunță una pasionantă până în ultima etapă. Nu mai puțin de cinci echipe vizează cele patru locuri care asigură prezența în cupele europene. Lokomotiv a pierdut titlul, însă acum va fi nevoită să-și apere locul 2, Krasnodar fiind la două puncte în urma sa, iar ȚSKA Moscova la patru puncte. Interesant este că golgheterul campionatului rus are numai 12 goluri înscrise, Azmoun de la Zenit.