Fotbal international

Imagini halucinante în Hexagon! Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franţa, atacată de ultraşi la un meci din liga a treia! Video

14.12.2019 | 13:25
Imagini halucinante in Hexagon Roxana Maracineanu ministrul Sportului din Franta atacata de ultrasi la un meci din liga a treia Video
ADVERTISEMENT

Vineri seară s-au petrecut momente incredibile la un meci din liga a treia franceză. Aflată în tribune la Red Star – Quevilly-Rouen 1-0, Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franţa, a fost atacată de ultraşii formaţiei pariziene.

De unde a pornit conflictul dintre Roxana Mărăcineanu şi ultraşi

După ce a acceptat mandatul de ministru al Sportului în Franţa, Roxana Mărăcineanu a anunţat că va începe o luptă împotriva scandărilor homofobe de pe stadioanele din Hexagon. Decizia i-a enervat pe ultraşi, care i-au declarat război fostei sportive născute în România.

ADVERTISEMENT

Roxana Mărăcineanu a mers vineri seară la meciul Red Star – Quevilly-Rouen 1-0, partidă din liga a treia franceză, iar ultraşii gazdelor au luat-o la ţintă. Conform L’Equipe, fanii formaţiei din Paris au început să o insulte: “Toată lumea detestă ministrul” / “Aici, nimeni nu e de partea lui Macron, urcă-te în mașină și dispari”.

Ultraşii lui Red Star au stropit-o cu apă

Ministrul Sportului din Franţa a decis să părăsească stadionul “Stade Bauer”, însă la porţile arenei a fost atacată de mai mulţi ultraşi, care au stropit-o cu apă. Totul s-a petrecut în momentul în care Roxana Mărăcineanu a încercat să stea de vorbă cu suporterii.

ADVERTISEMENT

“Am fost chemată de o persoană care avea un mesaj politic de transmis. Am venit aici pentru a lua contact cu un club care apără valorile în care mă recunosc și eu. E situat la doar câțiva pași de inima Olimpiadei pe care Parisul o va organiza în 2024 și vreau să-l susțin. Mă voi întoarce”, a spus Roxana Mărăcineanu.

Roxana Mărăcineanu a pornit lupta împotriva scandărilor homofobe

Roxana Mărăcineanu a anunţat în repetate rânduri că va lupta împotriva scandărilor homofobe, din ce în ce mai prezente pe stadioanele din Hexagon. Ministrul Sportului din Franţa s-a arătat deranjată de câţiva termeni folosiţi de ultraşi şi care discriminează persoanele cu alte orientări sexuale.

ADVERTISEMENT

“Am înțeles că anumiți fani consideră că luarea mea de poziție împotriva cuvintelor ‘pede’ și ‘encule’ (n.r.insulte aduse homosexualilor) pe un stadion de fotbal este o îngrădire a libertății lor.

Dar ei au libertatea de a se deplasa pentru a-și susține echipa. Mă interesează și libertatea compatrioților care au o altă orientare sexuală de a nu fi jigniți. Cer respect pentru toți”, a spus Roxana Mărăcineanu.

ADVERTISEMENT

Înainte de startul actualului sezon, Roxana Mărăcineanu a propus ca meciurile să fie suspendate în cazul în care suporterii lansează insulte homofobe. Cu toate acestea, Noel Le Graet, preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, s-a opus cu vehemenţă.

ADVERTISEMENT