Sport

Imagini impresionante cu Mircea Lucescu la antrenamentul lui Dinamo Kiev. Tehnicianul a condus ședința de pregătire cu branula în venă

Lotul echipei Dinamo Kiev se pregătește în această perioadă la Snagov, iar de la antrenamente nu putea lipsi Mircea Lucescu. Tehnicianul s-a prezentat la baza de pregătire cu branula în venă.
04.04.2022 | 19:45
Imagini impresionante cu Mircea Lucescu la antrenamentul lui Dinamo Kiev Tehnicianul a condus sedinta de pregatire cu branula in vena
Mircea Lucescu s-a prezentat la antrenamentul echipei sale, Dinamo Kiev, la Snagov, având o branulă în venă. Sursa foto: Prosport
ADVERTISEMENT

După o lungă perioadă de incertitudini și interdicții de a părăsi țara, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, fotbaliștii campioanei Dinamo Kiev au primit o dispensă pentru a se reloca în România, la Snagov.

Mircea Lucescu, exemplu de profesionalism și fidelitate

Dinamo Kiev a primit acordul autorităților ucrainene de a efectua un turneu european în cadrul căruia vor disputa mai multe meciuri cu caracter caritabil, scopul fiind acela de a promova pacea în lume, după invazia Rusiei în Ucraina.

ADVERTISEMENT

În cadrul turneului, campioana din țara vecină urma să dispute un meci amical și cu FCSB, la jumătatea acestei săptămâni, însă evenimentul a fost amânat.

Între timp, lotul condus de Mircea Lucescu se pregătește în baza sportivă de la Snagov, iar tehnicianul român a uimit pe toată lumea făcându-și apariția la teren, cu o branulă în venă.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: Prosport

”Sunt mai bine. Am branulă, înseamnă că fac altceva, așa că…”, a încercat Mircea Lucescu să evite subiectul, conform Prosport.

Antrenorul de 76 de ani a ținut să fie alături de elevii săi și a asistat le ședința de pregătire. De altfel, echipa va începe foarte curând turneul european în care va întâlni, între altele, pe Barcelona, PSG, sau AC Milan.

ADVERTISEMENT

”Aș fi preferat să fie pe terenul de fotbal, să joace în campionat. Sigur că venirea lor aici este un lucru pozitiv și cred că o să îi ajute să pregătească meciurile următoare, pentru că nu se știe când reluăm campionatul. Au și responsabilități pentru echipa națională.

În orice caz, baza este excepțională. Ne-au asigurat toate condițiile. Terenul, ușor-ușor, îl punem la punct. S-a schimbat enorm, pentru că aici în baza asta nu recunosc nimic. Echipa națională făcea cantonamentul aici. Am mai fost cu Rapid în prima parte până să găsim locul ăla la Pro Rapid. S-au schimbat multe și arată excelent.

ADVERTISEMENT

Important este că au reușit să vină și să își continue activitatea. E profesia lor, trăiesc din lucrul acesta”, a mai spus Mircea Lucescu.

Când va disputa Dinamo Kiev primul amical din turneul european

Tot antrenorul care a adus ultimul titlu de campioană în vitrina clubului din capitala Ucrainei a dat detalii și despre meciurile pe care echipa lui le va susține în scop caritabil, în perioada următoare.

Sursa foto: Prosport

”Primul meci va fi la Varșovia, pe data de 12 (aprilie – n.r.). Suntem în discuții, e și foarte greu de găsit date libere. Echipele mari joacă și în cupele europene. Vom vedea ce echipe vor mai ieși de acolo. Se lucrează în sensul ăsta, să se facă un program care să îmbine și una și alta.

Jocurile acestea cu scop umanitar vor ajuta oamenii… vedeți, sunt aproape 4 milioane de ucraineni ieșiți din țară… Așa, cât se poate, fotbalul să ajute cu ceva încasări la meciurile pe care la vom face și în același timp e o chestiune de prestigiu, de imagine, de aceea trebuie să fie bine pregătiți pentru a face astfel de jocuri”, a explicat Mircea Lucescu.

Acesta a mai spus că amicalul cu FCSB a fost reprogramat pentru odată ce va fi anunțată ulterior, ce va fi convenită cu oficialii roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT