Life

Imagini impresionante cu o invazie de insecte care a avut loc în Siberia: „În 2020 nimic nu ne surprinde” – Video

15.09.2020 | 17:28
Imagini impresionante cu o invazie de insecte care a avut loc in Siberia In 2020 nimic nu ne surprinde  Video
ADVERTISEMENT

Imagini impresionante sosesc din Krasnoyarsk, Siberia (Rusia), unde localnicii au trăit o adevărată invazie de insecte, cele mai multe dintre ele fiind gândaci zburători verzi urât mirositori.

Invazie de insecte verzi în Siberia

Rezidenții orașului rusesc au observat zilele trecute mii de astfel de insecte în aer, pe asfalt, dar și pe mai multe edificii și au profitat de priveliștea desprinsă din filmele science-fiction, astfel încât imaginile filmate au ajuns peste tot pe internet.

ADVERTISEMENT

Videoclipurile cu zburătoarele care lasă un miros îngrozitor în urmă, mai ales dacă sunt omorâte au devenit virale pe Twitter și Youtube.

„În 2020 nimic nu ne surprinde”, comentează ironic un internaut care a văzut spectacolul insectelor.

ADVERTISEMENT

Chiar și specialiștii sunt surprinși de numărul mare de insecte care și-au făcut apariția în toamna acestui an. Totuși, există o explicație pentru migrațiile masive.

„Toamna aduce sfârșitul ciclului de viață pentru aceste insecte. În această perioadă, masculii și femelele se întâlnesc pentru a se reproduce, iar femelele depun ouă care rezistă la frig, din care vor ieși următoarele generații”, a explicat Olga Tarasova pentru Russia Today.

ADVERTISEMENT

Explicațiile oamenilor de știință despre comportamentul acestor gândaci din această perioadă

Profesoara care deține catedra departamentului ecologic de la Universitatea Federală din Siberia spune că insectele nu sunt periculoase, iar durata de viață, în medie, este de doar 15 zile, deci vor dispărea de tot în curând până la anul.

Motivul pentru care anul acesta au fost mai prezente ca niciodată, susține biologul, este încălzirea globală, Siberia confruntându-se cu temperaturi anormal de mari. Și, se știe, căldura combinată cu umiditate este mediul propice pentru astfel de gândaci.

ADVERTISEMENT

Rușii au publicat mai multe clipuri cu gândacii zburători, găsiți aproape peste tot în Krasnoyarsk: pe clădiri, pe acoperișuri, pe uși, pe trotuare, dar și în aer.

Elena Borisova, un alt biolog de la aceeași universitate, spune că orașele nu sunt destinația finală a acestor insecte, ci doar un punct prin care trec pentru a ajunge în locurile unde hibernează în mod normal.

„În septembrie, muștele și gândacii se pregătesc pentru perioada de hibernare. Zboară spre coline ori spre zonele montane unde supraviețuiesc toată iarna printre pietre și stânci”, susține Borisova.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: