News

Imagini impresionante din pădurile României! Cerb atacat de lupi în Călimani. Video

12.06.2020 | 12:02
Cerbul a fost atacat de lupi în Călimani. Sursa foto- captură youtube
ADVERTISEMENT

Imagini impresionante din pădurile României au ajuns în mediul online. Mai exact, atacul unei haite de lupi asupra unui cerb matur a fost filmat și postat pe internet. Înregistrarea video care a avut loc în Parcul Național Călimani arată o luptă impresionantă pentru supraviețuire.

Imagini impresionante din pădurile României!

Cerbul nu a renunțat o clipă și s-a luptat disperat pentru viața lui, deși era, la un moment dat, înconjurat de o haită de lupi în albia unui pârâu.

ADVERTISEMENT

Animalele de pradă își sincronizau atacurile și săreau pe rând să-l muște, în timp ce cerbul sângerând se apăra cu coarnele.

Cerb atacat de lupi în Călimani

Imaginile, unele considerate foarte rare, au fost surprinse de rangerul Cristin Cireș, aflat într-o misiune de monitorizare în pădurile din Parcul Național Călimani.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, așa cum s-a întâmplat și de data aceasta, cerbul fiind împins într-o apă. Prădători eficienți, lupii sunt văzuți și ei foarte rar în libertate.

Vorbim despre un carnivor care are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase.

ADVERTISEMENT

De data aceasta, lupii n-au avut noroc și au fugit în cele din urmă. Pentru o clipă, cerbul s-a întors către omul care filma și a mugit obosit, după care a dispărut în pădure.

“Astfel de imagini, cu selecția naturală, chiar dacă sunt dure, sunt foarte greu de surprins și arată cum funcționează selecția naturală, exemplarele slabe fiind eliminate de prădători.

ADVERTISEMENT

Lupii atacă în haită și dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă”, au explicat reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, care administrează Parcul Național Călimani

„Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră.

Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-I să vâneze ziua și noaptea”, au mai spus cei de la Romsilva

 

 

 

 

ADVERTISEMENT