News

Imagini impresionante la Maternitatea Bega. Șase mame vindecate de coronavirus, aplaudate de medici la externare. Ce se întâmplă cu bebelușii

15.04.2020 | 17:29
Imagini impresionante la Maternitatea Bega Sase mame vindecate de coronavirus aplaudate de medici la externare Ce se intampla cu bebelusii
ADVERTISEMENT

Șase mame vindecate de coronavirus au fost aplaudate la externare de medicii de la Maternitatea Bega din Timișoara, spital suport pentru Covid-19.

Șase mame vindecate de coronavirus, aplaudate de medici la externare

Imagini spectaculoase cu medicii care le aplaudă pe cele șase mame externate miercuri de la Maternitatea Bega după ce s-au vindecat de coronavirus au fost publicate pe rețelele de socializare de managerul unității medicale, medicul Marius Craina.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, în Miercurea Mare din Săptamâna Sfintelor Patimi, un număr de 6 paciente, confirmate cu Covid-19 în urmă două săptămâni, au părăsit Maternitatea Bega. Vindecate şi pline de încredere, se reîntorc, acum, în sânul familiei”, a scris managerul pe Facebook.

Dragii mei,Astăzi, în Miercurea Mare din Săptamâna Sfintelor Patimi, un număr de 6 paciente, confirmate cu Covid-19 în urmă două săptămâni, au părăsit Maternitatea “Bega”. Vindecate și pline de încredere, se reîntorc, acum, în sânul familiei. Vreau sa le mulțumesc mămicilor pentru comportamentul exemplar de care au dat dovadă pe toată durata spitalizării și pentru că au înțeles importanța actului medical! Le asigur pe mămici că micuții lor vor avea parte de o îngrijire exemplară, din partea minunatei echipe din secția de neonatologie, până în momentul în care vor reajunge în brațele lor. Respectul și considerația mea se îndreaptă și către echipa medicală de la Maternitatea “Bega” care, zi și noapte, a fost alături de paciente, tratându-le cu responsabilitate, dăruire, profesionalism și respect. Încă o dovadă că suntem O FAMILIE, că ne pasă de cei din jur și că întreaga noastră pregătire profesională este pusă în slujba comunității. Vă iubesc și mă înclin în fața voastră, cu atât mai mult cu cât, împreună, am reușit să arătam tuturor, încă o dată, că meseria pe care ne-am ales-o, nu este doar o ocupație ci O DATORIE.Lupta continuă! Doamne ajută!

Posted by Marius Craina on Wednesday, April 15, 2020

Marius Craina a menționat că mămicile vor rămâne în izolare la domiciliu pentru următoarele două săptămâni, în timp ce bebelușii lor, sănătoşi, sunt în continuare internaţi la maternitate.

ADVERTISEMENT

Mamele vor repeta testele peste 12 zile

”Le asigur pe mămici că micuţii lor vor avea parte de o îngrijire exemplară, din partea minunatei echipe din secţia de neonatologie, până în momentul în care vor reajunge în braţele lor”, a spus medicul de la Maternitatea Bega.

Marius Craina a ținut să le mulțumească și cadrelor medicale pentru comportamentul ireproșabil: ”Încă o dovadă că suntem O FAMILIE, că ne pasă de cei din jur şi că întreaga noastră pregătire profesională este pusă în slujba comunităţii”.

ADVERTISEMENT

După externare, cele şase paciente se vor autoizola la domiciliu pentru 14 zile, iar, conform protocolului, în ziua a 12-a le vor fi repetate testele. Dacă acestea vor fi negative, îşi vor putea lua bebeluşii din maternitate.

Cele şase mame externate fac parte dintr-un lot de 12 care s-au infectat cu coronavirus după ce au născut la Maternitatea Odobescu. Ele au fost internate la Maternitatea Bega, spital suport pentru Covid-19, cu tot cu bebeluşi, 16 la număr, aceştia fiind sănătoşi.

ADVERTISEMENT

O altă proaspătă mămică, o tânără de 19 ani, care de asemenea a născut la Maternitatea Odobescu în urmă cu aproximativ două săptămâni, a fost internată la Maternitatea Bega, cu tot cu copil, după ce ambii au fost infectaţi cu coronavirus.

ADVERTISEMENT