Stiri sportive

Imagini impresionante la meciul Kosovo-Anglia! Tot stadionul a arborat pancarte cu steagul britanicilor. VIDEO

17.11.2019 | 20:42
Imagini impresionante la meciul KosovoAnglia Tot stadionul a arborat pancarte cu steagul britanicilor VIDEO
ADVERTISEMENT

Dacă la ultima vizită în Balcani, la meciul cu Bulgaria, Anglia a fost victima unor acte extrem de grave de rasism, la partida de duminică împotriva reprezentativei statului Kosovo, naționala lui Gareth Southgate a avut parte de o surpriză extrem de plăcută. Un stadion întreg din Pristina i-a primit cu brațele deschise pe englezi, făcându-i să se simtă ca pe Wembley.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,21 este cota pentru “2” la meciul Letonia – Austria. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Imagini impresionante la meciul Kosovo-Anglia! Tot stadionul a arborat pancarte cu steagul britanicilor. VIDEO

În startul meciului Kosovo-Anglia, disputat duminică pe Fadil Vokrri Stadium din Pristina, toți fanii prezenți pe arenă au ridicat o pancartă cu steagul țării vizitatoare chiar în timpul intonării imnului britanic ”God Save The Queen”. Suporterii kosovari vor astfel să mulțumească englezilor pentru ajutorul primit de statul lor de-a lungul istoriei.

Pe lângă steagul Angliei imprimat pe zecile de mii de pancarte, în tribune au apărut și mesaje de mulțumire adresate englezilor. Iată câteva dintre acestea:

ADVERTISEMENT
  • ”Când ne-am confruntat cu genocidul și femeile erau violate, voi ne-ați ridicat speranța către libertate”
  • ”Bine ați venit! Respect”
  • ”Rasismul nu are ce să caute în Kosovo! Casa noastră e și casa oaspeților! Bine ați venit, iubiți englezi!” 

Trupele armate engleze au făcut parte din detașamentul NATO care a luptat, în anii 90, în războiul din Kosovo. Alături de americani și francezi, englezii au contribuit la bombardarea Iugoslaviei aflată sub conducerea lui Slobodan Milosevic. Kosovo și-a declarat independența în 2008, iar în 2016 a fost primită sub egida FIFA și UEFA.

ADVERTISEMENT
  • Kosovo a terminat Grupa A din preliminariile EURO 2020 Pe locul 3, după Anglia și Cehia. 

Anglia, primită cu multă căldură la Pristina cu o zi înainte de meci

Sâmbătă, kosovarii i-au întâmpinat pe englezi cu mai multe mesaje scrise pe bannere în oraș, precum „Bine ați, venit fraților!”, scris pe un afiș cu o poză pe care era Raheem Sterling, fotbalist pe care fanii din Muntenegru l-au jignit sau „Respect!”. Agim Ademi, președintele Președintele Federației Kosovului de Fotbal, a ținut să explice de ce jucătorii Angliei au fost primiți atât de bine în Kosovo.

”Vrem să ne folosim de acest meci pentru a arăta recunoștința pe care le-o purtăm britanicilor. Nu contează dacă vom câștiga sau pierde, chiar dacă nu mai avem șanse de calificare. Avem foarte mulți oameni care trăiesc în Anglia”, a declarat acesta

ADVERTISEMENT