Life

Imagini în premieră din noua emisiune cu chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu. Unde se va difuza showul. Exclusiv

Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, cei mai iubiți chefi din România, își pun la bătaie priceperea, prietenia și spiritul de aventură într-o nouă emisiune.
10.04.2025 | 13:06
Chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au vizionat primul episod din noua emisiune marca Voyo, "Pe drumul gustului" / Sursă foto: Pro Tv/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La noua emisiune a chefilor Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, „Pe drumul gustului”, competiția culinară se petrece într-o călătorie savuroasă în țara noastră și dincolo de granițele ei.

Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, împreună cu echipa Pro Tv și alți jurnaliști, au vizionat, marți, la Casa Timiș, primul episod al show-ului ce va fi disponibil din 19 aprilie, pe VOYO. Seara a fost una plină de râsete și glume, la vizionarea episodului, iar chefii au povestit cu ce întâmplări s-au confruntat pe parcursul filmărilor.

ADVERTISEMENT

Unde au filmat Chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu pentru noua emisiune?

„Ne-am adunat să mâncăm, să bem ceva frumos, să vedem un filmuleț, să vedem o nouă emisiune nu gândită, ci jucată de noi, creată de noi. Născută din dorința noastră de a ne plimba și de a descoperi locuri, oameni, și mâncăruri frumoase.

Prima dată se alege șeful de echipă. În fiecare deplasare, unul e șef și ceilalți doi muncesc. Și ne bucurăm să mergem pe drumul gustului, căutăm niște rețete incredibile, găsim niște oameni spectaculoși, gustăm ce gătesc ei. După care noi trebuie să facem o replică la tot ce am văzut, simțit, mirosit, înțeles din zona respectivă. După care vin acei oameni spectaculoși, gustă din mâncare și unul câștigă”, a declarat Cătălin Scărlătescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu: „Acasă gătesc foarte puțin, spre deloc. În cel mai rău caz mai desfac o conservă”

Pentru că are multe filmări și deplasări, cheful recunoaște că acasă nu prea are timp să gătească și preferă să mănânce conserve.

„Acasă gătesc foarte puțin, spre deloc. Când să mai gătesc, Dumnezeule Mare? Am gătit în viața asta pentru 20 de vieți și mai am de gătit în continuare, dar în momentul de față, când pleci în deplasare, ce să mai gătești? Oricum n-am stare și îmi bag mâna și pun mâna pe tigăi, cuțite, tocătoare, ceapă, cartofi și orice unde mă duc, că nu e în firea mea să nu gătesc, dar acasă, nu. Gata.

ADVERTISEMENT

În cel mai rău caz mai desfac o conservă, am dat acum de niște conserve spectaculoase, file de anchois. Le mănânc cu roșii. Simplu.

ADVERTISEMENT

Cu cât complici rețeta mai mult, cu atât, dar cu atât, ai toate șansele să ți-o strice”, ne-a mai declarat Scărlătescu.

Pentru că stă prea puțin pe acasă, chef Scărlătescu mănâncă des la restaurate. Am fost curioși să aflăm cum alege localul în care mănâncă și la ce se uită prima dată când intră în restaurant.

„În primul și primul rând, când intru într-un restaurant, inspir tare”

„În primul și primul rând, când intru într-un restaurant, inspir tare. Și dacă m-am întors și am plecat înseamnă că ceva nu e în regulă. Eu sunt un fel de copoi, știi cum sunt câini de vânătoare… adulmec imediat bunul gust și curățenia.

Normal că intri undeva și vezi de departe cât de curat și cât de spectaculos este, după care te uiți la pantofii ospătarului. Dacă ăia sunt vai de mama lor, prăfuiți, pătați, pleacă de acolo că n-ai ce să cauți. Înseamnă că nu e curat restaurantul.

În vacanță de obicei când plec, mă întorc tot timpul mai grăsuț, mai durdurleașcă, așa. Niciodată nu m-am oprit de la mâncare, dacă îmi place ceva mănânc și atunci toate, absolut toate, vacanțele mele sunt gen… gastronomice. N-am cum, adică toată viața mea este cu, despre și pentru gastronomie”, a mai declarat Cătălin Scărlătescu pentru FANATIK.

De asemenea, cheful ne-a dezvăluit că Paștele, în acest an, îl va petrece în Spania. Pentru cititorii FANATIK, Cătălin Scărlătescu a oferit o rețetă de friptură de miel, extrem de delicioasă.

Cătălin Scărlătescu a oferit o rețetă de friptură de miel

„De Paște, anul ăsta, vreau să mă duc în Spania, că e mai cald. Și sigur o să gătesc și acolo, găsesc un român, doi, trei, să punem noi de un drob.

Rețetă pentru cititorii FANATIK? Hai să facem un miel foarte simplu. Pentru cei care n-au curaj să se aventureze în tainele descoperirii ingredientelor, hai să luăm un miel, luați o pulpă de miel, aruncați peste ea o cană de apă și o mână de sare și băgați-o la cuptor peste noapte, la slow cooking. Undeva să nu depășim 100 grade în cuptor. După care dimineața, scoateți oasele din tavă și scurgeți ce a mai rămas. Dar puneți toată combinația de zeamă și de carne într-un ciur.

Să se scurgă. Așa fac turcii tandârul, așa fac turcii oaia în cuptorul lor de pâine, aruncă o oaie, cu niște apă și cu niște sare, peste noapte și dimineața efectiv se despică carnea, cade de pe os. Nu neapărat că e fragedă, dar este foarte simplă, foarte gustoasă. Doar atunci o să descoperim gustul de carne de oaie, ăla adevărat.

Pentru că oamenii, românul nostru, e un pic mai inventiv decât ar trebui. Și atunci îl bagă în tot felul de baițuri… Și așa mielul e o carne destul de elegantă și de luxoasă… e o chestie fragedă și superbă, ce să-i mai pun un milion de ingrediente, că mai mult îl stric decât îl fac ceva bun”, spune Scărlătescu.

Chefii Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu au vizionat primul episod din noua emisiune „Pe drumul gustului”

În show-ul marca Voyo, „Pe drumul gustului”, în fiecare episod, prin tragere la sorți, unul dintre chefi propune o destinație și o rețetă aparte, inspirată de locul în care vor ajunge. Iar ceilalți doi trebuie să o reproducă într-o cursă contra cronometru. Pentru a duce la bun sfârșit provocarea, chefii trebuie să-și procure singuri ingredientele și să respecte autenticitatea preparatului. La final, cheful care a propus rețeta și localnicii vor degusta și vor stabili cine s-a apropiat cel mai mult de gustul original.

De la fascinantă bucătărie a Bucovinei la preparatele specifice Marocului, de la savoarea peștelui din Delta Dunării până la exotică insulă Tenerife, cei trei chefi trăiesc o adevărată aventură culinară presărată cu provocări și peripeții. Publicul îi va vedea pe cei trei chefi călătorind cu trenul, rulotă, călărind cămile și sărind cu parapanta, gătind în condiții extreme și duelându-se pentru câștigarea fiecărei provocări, în cel mai nou și mai provocator show VOYO Originals.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu pornesc Pe drumul gustului, din 19 aprilie, pe VOYO.