Sporturi

Imagini incredibile de la Australian Open! Cum se antrenează jucătorii carantinați în camere. Video

22.01.2021 | 19:14
Imagini incredibile de la Australian Open Cum se antreneaza jucatorii carantinati in camere Video
ADVERTISEMENT

Imaginile cu antrenamentele din camerele de hotel ale jucătorilor carantinați la Australian Open au devenit virale pe internet. 

Jucătorii de la Australian Open cu siguranță nu vor uita ediția din acest an al primul turneu de Grand Slam al anului, care se desfășoară în condiții extraordinare din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Pană în acest moment, nu mai puțin de 72 de sportivi au intrat în carantină totală, după ce la bordul avioanelor charter cu care au ajuns în Australia, au fost depistate persoane infectate, iar mai mulți sportivi, printre care și Sorana Cîrstea, regretă participarea la acest turneu.

Imagini fără precedent de la Australian Open cu jucătorii carantinați

Paginile de twitter sau de instagram ale jucătorilor de la Australian Open s-au umplut cu imaginile de la antrenamentele desfășurate în camerele de hotel, lucru fără precendent în istoria „sportului alb”.

ADVERTISEMENT

De la alergat pe bicicletă sau chiar sprinturi scurte prinși între patru pereți, până la a juca lovi mingea cu racheta la perete, cei mai mulți dintre sportivi au găsit o modalitate să se păstreze în formă, mai ales că mai sunt doar 17 zile până la debutul turneului.

Unul dintre cei mai inventivi a fost Juan Ignacio Londero, unul dintre cei 72 de „norocoși”, care a surprins cu antrenamentele sale inedite și inovative. Numărul 51 ATP, a postat un video în care face streching cu brațele, ajutat de niște benzi elastice prinse de ușă și folosind un scaun.

ADVERTISEMENT

Jucătorii de la Australian Open fac haz de necaz pe rețelele de socializare

Pe perioada izolării în hotel, sportivilor care și-au anunțat participarea la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, nu le este permis să se antreneze, ceea ce înseamnă că imediat după ișirea din carantină aceștia vor intra direct în competiția care debutează pentru prima dată în februarie.

Astfel, cei mai mulți dintre sportivii carantinați au încercat să se obișnuiască cu acest gând și au făcut tot posibilul pentru a se menține în formă în tot acest timp, iar FANATIK a strâns cele mai tari momente, care arată încă o dată puterea sportului și că tenisul nu poate fi învins nici măcar de o pandemie.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, ucraineanca Marta Kostyuk și-a obișnuit fanii din pe twitter și instagram cu o rutină zilnică a exercițiilor dintre patru pereți cu care se pregătește pentru primul turneu de Grand Slam al anului. Jucătorii au găsit tot felul de metode ingenioase pentru a se pregăti, iar aceste antrenamente atipice ar putea chiar face diferența în anumite momente de joc. Iar Marta Kostyuk este una dintre cele mai inventive jucătoare: a găsit modalitatea de a-și antrena mișcarea în teren cu două mingi plasate în apropiere patului.

Imagini incredibile cu antrenamentele jucătorilor de la Australian Open

Imaginile cu antrenamentele jucătorilor de la Australian Open arată încă o dată îndârjirea sportivilor care nu renunță la pregătirea chiar dacă se află în carantină totală și de ce nu, pot fi un exemplu pentru toată lumea. Tunisianca Ons Jabeur își reglează lovitura de forehand lovind puternic în… pernă.

Nici băieții nu se lasă mai prejos. Dacă japonezul Nishikori preferă ganterele, uruguayanul Pablo Cuevas a inventat  un nou mod de utilizare a saltelei, pe post de perete de respingere a mingii.

Organizatorii Australian Open au făcut eforturi supraomenești pentru ca totul să se desfășoare în deplină siguranță și au pus la bătaie un buget de 40 de milioane de euro doar pentru a-i aduce pe jucători în Australia cu avioane charter, însă chiar și așa, au apărut cazuri de infectare, iar 72 de jucători au intrat în carantină totală, iar unii au avut parte de momente de coșmar, în timp ce alții regretă decizia de a veni în Australia, cum e și cazul Soranei Cîrstea, dar și a altor sportivi.

„La început, a fost destul de dificil cu adaptarea. Acum, însă, este mult mai bine și cred că majoritatea jucătorilor înțeleg situația și o acceptă. Există o minoritate care contestă și acum condițiile, dar vom face tot ce putem pentru a le îmbunătăți” – Craig Tiley, director executiv Australian Open

  • 8-21 februarie e perioada în care se va desfășura turneul de Grand Slam de la Australian Open
  • 72 de jucători sunt în carantină totală și nu se pot antrena
  • 12% este procentul cu care au fost mărite premiile la Australian Open 2021
  • 2.113.375 de dolari va primi Simona Halep dacă va câștiga turneul
  • 40 de milioane de euro au cheltuit organizatorii pentru a aduce sportivii cu avioane charter
ADVERTISEMENT