News

Imagini incredibile în Constanța. Localitate din județ, acoperită de un strat gros de grindină. Video

26.10.2020 | 14:56
Imagini incredibile in Constanta Localitate din judet acoperita de un strat gros de grindina Video
ADVERTISEMENT

România se apropie cu pași mari de intrarea în sezonul rece, însă fenomenele meteo specifice sezonului cald încă se manifestă pe teritoriul țării.

Luni, 26 octombrie, județul Constanța a fost lovit de o furtună violentă, care a lăsat în urmă inundații și imagini pe care le vedeam doar în lunile de vară.

ADVERTISEMENT

Satul Palazu Mic, parte din comuna Mihail Kogălniceanu, a fost acoperit de un strat uriaș de grindină, care pe alocuri a atins înălțimea unor nămeți din plină iarnă.

O localitate din Constanța, acoperită de un strat gros de grindină

Vremea nefavorabilă a făcut ravagii luni dimineață în satul Palazu Mic din comuna Mihail Kogălniceanu. O furtună violentă a lăsat în urmă imagini incredibile pentru această perioadă a anului.

ADVERTISEMENT

Drumurile din localitate au fost acoperite de un strat consistent de grindină, care a atins, în unele zone un metru grosime. Au căzut și cantități uriașe de apă, care au dus la crearea unei viituri puternice.

În urma puhoiului, trei adulți şi doi copii care rămăseseră blocaţi în casă după ce grindina acumulată a blocat accesul au fost evacuați. De asemenea, trei maşini au fost mutate la distanţă de zeci de metri, iar mai multe clădiri au fost afectate.

ADVERTISEMENT

”Stratul de grindină acumulat s-a revărsat în gospodărie și a blocat accesul în casă. Toate persoanele care se aflau în interior au fost evacuate și sunt în siguranță, fără probleme medicale.

Din cauza viiturii produse, trei mașini au fost mutate la o distanță de zeci de metri, iar mai multe clădiri au fost afectate”, au transmis pompierii militari ISU, conform CTNews.

ADVERTISEMENT

Date fiind precipitaţiile abundente înregistrate, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică Cod galben care vizează posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din judeţele Tulcea şi Constanţa.

Zeci de apeluri la 112 din cauza furtunii

Cei de la ISU Constanța a anunțat că numai în dimineața zilei de luni s-au înregistrat 20 de apeluri la 112 de la cetățeni care sesizau probleme în urma furtunii.

”De la intrarea în vigoare a codului portocaliu și pana în momentul de față, prin SNUAU 112 s-au primit peste 20 de apeluri ce sesizează gospodării sau case inundate, dar și copaci căzuți pe carosabil.

S-au anunțat autoritățile locale (primăriile) dar și echipaje de pompieri care acționează pe raza localităților Palazu Mic și Cerchezu”, a anunțat ISU Constanța.

ADVERTISEMENT