ADVERTISEMENT
News

Imagini incredibile. S-au găsit milioane de euro în zidul unei vile din Vâlcea. E implicată mafia italiană. Video

Autor: Robert Cristea | 17.01.2021 | 16:06
Imagini incredibile. S-au găsit milioane de euro în zidul unei vile din Vâlcea. E implicată mafia italiană. Video
Imagini incredibile. S-au găsit milioane de euro în zidul unei vile din Vâlcea. Foto: captură youtube

Milioane de euro au descoperiți în zidul unei vile din Vâlcea într-un dosar cu legături în Italia și România. A fost vizată o rețea care făcea fraudă informatică și au fost arestați 13 oameni, printre care și români. Rețeaua avea legături cu mafia din peninsulă, iar unul din membri ei făcea parte din gruparea Camorra din peninsulă. 

ADVERTISEMENT

De-a lungul anului trecut, au avut loc o serie de descinderi în Genova şi Râmnicu Vâlcea, într-un dosar de spălare de bani de milioane de euro.

Anchetatorii italieni au precizat că s-a lucrat 2 ani la acest caz. Se pare că este vorba de infracțiuni de 20 de milioane de euro pe an, bani care au fost găsiţi ascunşi chiar şi în zidul unei vile din România, conform Adevărul.

Bani ascunși în zidul unei case. Cum procedau infractorii?

Membrii reţelei clonau site-uri de vânzări diverse, apoi păcăleau oamenii care voiau să achiziţioneze un produs, vacanţe sau chiar case de vacanţă la preţuri mici.

ADVERTISEMENT

Milioane de e-mailuri păreau trimise în numele unor bănci sau companii de asigurare, pentru obţinerea informaţiilor necesare în a accesa conturile.

Românii emigraţi în Italia postau zeci de reclame pe portaluri foarte populare, precum Subito.it sau Airbnb, dar şi pe altele mai puţin cunoscute, a dezvăluit presa italiană, potrivit sursei citate.

Anchetatorii i-au urmărit atent pe infractori. Aceștia au fost filaţi până în ţară, li s-au interceptat telefoanele mobile şi li s-au analizat conturile din bancă. Apoi s-au făcut descinderi nu doar în Râmnicu Vâlcea, ci şi în Bistriţa Năsăud.

ADVERTISEMENT

Organizaţia criminală care trecea prin Genova avea rădăcini în Vâlcea. Bani erau aduşi cu duba în ţară.

Sumele uriașe din escrocheriile de pe internet ajungeau în conturile unor rezidenţi din Liguria. De acolo erau retrase și transferate de în România.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!