News

Imagini înfiorătoare după cutremurul din Croaţia! Momente dramatice surprinse de cameră

30.12.2020 | 10:23
Imagini infioratoare dupa cutremurul din Croatia Momente dramatice surprinse de camera
ADVERTISEMENT

Noi imagini înfiorătoare au apărut după cutremurul devastator din Croaţia! Seismul, înregistrat cu 6,3 grade pe scara Richter a făcut numeroase victime şi a produs pagube materiale uriaşe.

În prezent, sute de militarii lucrează alături de pompieri la locul tragediei. Aceștia încearcă să găsească supravieţuitori prinşi sub dărâmături.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, autorităţile au anunțat moartea a şapte oameni. Printre decedați se află și o fetiţă de numai 12 ani. Alți zeci de oameni au fost răniţi.

Imagini înfiorătoare după cutremurul care a avut loc în Croaţia!

Vă reamintim că seismul a avut epicentrul în Petrinja, la 46 de kilometri de Zagreb. Acesta a durat aproximativ 20 de secunde.

ADVERTISEMENT

A avut parte și de câteva replici, cea mai serioasă dintre ele având magnitudinea de 4,5. Conform informațiilor, cutremurul a fost atât de puternic, încât a zguduit şi clădirea Parlamentului din Slovenia.

Între timp, ca o măsură de precauţie a fost închisă de urgență și o centrală nucleară din zonă. Mai multe orașe croate au rămas fără alimentare cu energie electrică.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oamenii s-au plâns de faptul că liniile telefonice au fost afectate. Autorităţile au instalat corturi pentru oamenii rămaşi  fără locuinţe, dar au împărţit și apă şi mâncare.

Cu doar o zi înaintea acestui seism, în apropiere de Zagreb a avut loc un alt cutremur cu magnitudinea de 5.2. Vorbim deja despre o serie de 15 seisme care au zguduit Croaţia în mai puţin de 48 de ore.

ADVERTISEMENT

Între timp, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi-a exprimat disponibilitatea de a ajuta Croaţia și a transmis un mesaj pe o rețea de socialziare.

”Urmărim îndeaproape situaţia şi suntem gata să venim în ajutor”, a transmis şefa executivului european.

Și preşedintele Klaus Iohannis a anunțat disponibilitatea țării noastre de a ajuta. ”România este solidară Croației ca urmare a cutremurelor care au lovit puternic țara.

Gândurile noastre sunt la poporul croat și le dorim o recuperare rapidă celor afectați. I-am transmis lui Andrej Plenkovic că suntem pregătiți să oferim sprininul necesar’‘, a transmis președintele Iohannis

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: