News

Imagini înfricoşătoare. Pandemia a scăpat de sub control la Chişinău: coadă de ambulanțe cu persoane infectate

05.03.2021 | 11:47
Imagini infricosatoare Pandemia a scapat de sub control la Chisinau coada de ambulante cu persoane infectate
ADVERTISEMENT

Zeci de ambulanțe cu oameni infectați cu Covid-19 au fost surprinse într-o coadă imensă la Chișinău. Persoanele bolnave aflate în stare gravă așteptau minute în șir pentru a fi preluate de medici.

Imaginile înfricoșătoare au fost surprinse la intrarea în Centrul COVID-19 de la Moldexpo din Chișinău.

ADVERTISEMENT

Ambulanțele cu pacienții suspecți de coronavirus sunt nevoite să stea minute în șir în așteptare pentru ca pacienții să fie preluați de medici, conform știripesurse.

Moldova este aproape de lockdown. Coadă de ambulanțe cu pacienți Covid-19 la Chișinău

Pe 3 martie, Moldova a fost anunțat oficial un record de bolnavi. Ieri au fost raportate și 1.550 de cazuri noi de infectare, bilanțul ajungând la 189.397.

ADVERTISEMENT

Numărul mare de infectări determină autoritățile să examineze scenariul instituiri stării de urgență pe tot teritoriul Republicii Moldova. Acest lucru e confirmat și de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

 Prima persoană vaccinată din Moldova

Președintele Maia Sandu a anunțat că marți, 2 martie, un cadru medical a fost vaccinat anti-Covid unul serul trimis ca donație de România. A fost prima persoană din Republica Moldova care se imunizează.

ADVERTISEMENT

“Azi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Este o zi importantă pentru noi toți – astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate (…) Prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie.

Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie (…) Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin”, a anunțat Maia Sandu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

În total Moldova va primi de la România 200.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19.