Sporturi

Imagini ireale din Criteriul Dauphine! Mai mulți cicliști au fost răniți de grindină. Video

14.08.2020 | 11:51
Imagini ireale din Criteriul Dauphine Mai multi ciclisti au fost raniti de grindina Video
ADVERTISEMENT

Mai mulți cicliști au fost răniți de grindină în timpul etapei a doua din Criteriul Dauphine, cursă pregătitoare pentru Turul Franței.

Etapa a doua a cursei din Franța a fost câștigată de slovenul Primorz Roglic de la Jumbo Visma, care a accelerat în ultimul kilometru al cățărării Col de Porte și și-a devansat cu câteva secunde rivalii.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce acesta a trecut linia de sosire a început o grindină puternică care i-a afectat pe rutierii care încă nu apucaseră să încheie etapa.

Grindina a rănit mai mulți cicliști într-o cursă

Mai mulți cicliști și spectatori au avut de suferit din cauza grindinei violente, iar unii dintre ei au suferit chiar răni importante. Printre spectatorii afectați au fost soția și copilul lui Roglic, care însă au găsit adăpost în mașina jurnalistului Peter Cossins.

ADVERTISEMENT

Rutierul echipei Deceuninck Quick-Step, Tim Declercq, a postat pe rețelele de socializare o fotografie în care spatele său era plin de răni din cauza loviturilor cauzate de grindina de mari dimensiuni care a căzut pe finalul cursei.

Alți rutieri importanți surprinși de furtună au fost Tony Martin (Jumbo Visma), Luis Leon Sanchez (Astana) sau Jerome Cousin (Total Direct Energie), care au terminat cu 14 minute după timpul limită impus de regulament.

ADVERTISEMENT

Un alt grup de 22 de rutieri, printre care Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), Alexander Kristoff (EAU) sau Dan Martin (Israel Start-Up Nation), au avut mari dificultăți de a avansa spre final din cauza grindinei foarte dense și mari.

De asemenea, ceremonia de premiere a fost scurtată, după ce acoperișul gonflabil de deasupra podiumului s-a prăbușit chiar în momentul în care Egan Bernal primea tricoul alb, acordat celui mai bine clasat tânăr rutier.

ADVERTISEMENT

Criteriul Dauphine este ultima cursă importantă înainte de Turul Franței și de multe ori cine s-a impus în această cursă a fost în formă maximă și în ”Marea Buclă”. Cursa continuă zilele următoare cu ultimele trei etape.

ADVERTISEMENT