Life

Imagini istorice inedite cu Prinţul Philip și vărul său, Regele Mihai! Fotografii rare de colecție

09.04.2021 | 14:48
Regele Mihai și Prințul Philip bucurându-se de copilărie, fără etichetă
ADVERTISEMENT

O filă de istorie se încheie astăzi, 9 aprilie, odată cu moartea Prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.  Ducele de Edinburgh a încetat din viață, la 99 de ani, iar FANATIK.RO vă prezintă imagini de colecție cu Alteța Sa Regală și Regele Mihai al României.

Fotografiile fac parte din arhiva Casei Regale a României şi au fost publicate de Principele Radu al României, la scurt timp de la moartea Regelui Mihai, în 2017.

ADVERTISEMENT

În imaginile de colecție, Mihai și Philip – care s-au născut în același an, 1921 – sunt surprinși în copilărie și în adolescență, petrecând momente unice, în România și în Italia. (Vezi și: Povestea de dragoste dintre Philip și Regina Elisabeta a II-a! S-a îndrăgostit de el pe când avea 13 ani)

Legătura Casei Regale britanice cu Familia Regală a României

Între Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, şi Regele Mihai există o legătură de sânge albastru, începută în urmă cu mai bine de 150 de ani, în timpul domniei Reginei Victoria a Angliei, când unul dintre copii, Prinţul Alfred, s-a căsătorit cu Maria Aleksandrovna Romanova, fiica lui Alexandru al II-lea al Rusiei. În urma căsătoriei, au fost aduși pe lume 5 copii, printre care și Maria, cea care avea să devină Regină a României, în urma căsătoriei cu Regele Ferdinand I în 1892.

ADVERTISEMENT

Astfel, Regele Mihai al României este descendentul celor mai importante familii regale și imperiale ale Europei, printre care și cea britanică. Regina Victoria a Marii Britanii a fost stră-străbunica Regelui Mihai al României, iar el – văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Philip. (Vezi și: Ultima imagine în viață cu Prințul Philip. Cum a fost surprins soțul Reginei Elisabeta)

Philip și Mihai au petrecut împreună multe momente în copilărie, iar legătura Casei Regale britanice cu Familia Regală a României a fost una extrem de strânsă. Vă reamintim că, la jubileul de diamant, în 2012, când au fost sărbătoriți 60 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a II-a, Regele Mihai a fost invitat de onoare!

ADVERTISEMENT
Imagine de grup realizată la jubileul de diamant
Regele Mihai, invitat de onoare la jubileul de diamant al Reginei, adica 60 de ani de la urcarea pe tron a Elisabetei II. Sursă foto: princeradublog.ro

Mai mult, poza de grup îl prezintă pe Majestatea Sa Regală aşezat chiar lângă Regină.  (Vezi și: Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, tineri și la piscină! Imaginile secrete care au ieșit la iveală)

Anunțul Familiei Regale despre moartea Prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a

“Cu o durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat pașnic în această dimineață la Castelul Windsor. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care îi deplâng trecerea în neființă.“, a anunțat Familia Regală, printr-un mesaj transmis pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de The Royal Family (@theroyalfamily)

Prințul Philip, aproape o lună petrecută pe patul de spital

În ultimii ani, Prinţul Philip s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate.  S-a retras din viaţa publică în 2017, iar ultima dată, Ducele de Edinburgh a ajuns pe mâna medicilor pe 16 februarie. A suferit o intervenţie chirurgicală, după ce a fost diagnosticat cu o afecţiune cardiacă, şi a stat în spital 28 de zile. Externat luna trecută, ultimele imagini cu el în viaţă  îl prezintă extrem de slăbit. 

Prinţul Philip și Regina Elisabeta a II-a s-au căsătorit în 1947 și au patru copii: Charles, Prinț de Wales, Anne, Prințesă Regală, Andrew, Duce de York și Edward, Conte de Wessex.

ADVERTISEMENT
Tags: