Life

Imagini inedite cu Klaus Iohannis de la ceremonia militară de la Arcul de Triumf. Foto

01.12.2020 | 18:05
Imagini inedite cu Klaus Iohannis de la ceremonia militară de la Arcul de Triumf. Foto
Imagini nevăzute cu Klaus Iohannis de la ceremonia militară de la Arcul de Triumf
ADVERTISEMENT

Ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale a României de la Arcul de Triumf s-a desfășurat cu totul diferit față de anii precedenți, din cauza pandemiei de coronavirus.

Ca urmare a pandemiei de coronavirus, au fost impuse diverse restricții, iar adunările de oameni au fost interzise. Această regulă s-a aplicat și în cazul ceremoniei militare de 1 decembrie.

ADVERTISEMENT

Dacă anul trecut, președintele Klaus Iohannis a făcut baie de mulțime la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, anul acesta, totul a fost surprinzător de pustiu.

Imagini nevăzute cu Klaus Iohannis de la ceremonia militară de la Arcul de Triumf

Din cauza pandemiei de coronavirus, a fost decisă restricționarea ceremoniilor în urma unei propuneri din 12 noiembrie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

„Se propune aprobarea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în piața Arcului de Triumf din municipiul București, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum și în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără participarea publicului”, propunea CNSU, propunere însușită de către autorități.

Astfel, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, Ziua Națională a României a fost celebrată doar de către autorități, fără participarea românilor de rând, așa cum se întâmpla în fiecare an.

ceremonie 1 decembrie
Imagini nevăzute cu Klaus Iohannis de la ceremonia militară de la Arcul de Triumf. sursa foto: presidency.ro

 „Va fi o ceremonie scurtă, fără paradă militară şi, din păcate, fără participarea publicului larg. Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, fiindcă acestea accelerează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 Decembrie”, a spus Iohannis pe 25 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Evenimentul a durat, într-adevăr, în jur de 20 de minute, fără participarea publicului larg, așa cum se întâmpla anual, dovadă fiind fotografiile de la ceremonia militară de la Arcul de Triumf. Klaus Iohannis și autoritățile au respectat distanțarea și au purtat masca de protecție.

Au participat aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale și s-a ţinut un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de luptă pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2. A fost intonat imnul național, au fost trase 21 de salve de tun, iar Preşedintele României a salutat garda de Onoare, a depus o coroană de flori şi a susţinut o alocuţiune în care a vorbit despre Ziua Națională și despre criza medicală din prezent din România.

La mult așteptata ceremonie, totul era gol, pustiu și neobișnuit. În anii trecuți, președintele obișnuia să dialogheze cu cei prezenți la paradă și să se afle în mijlocul mulțimii, urându-le românilor ,,La mulți ani!”.

ADVERTISEMENT
iohannis
Klaus Iohannis de la ceremonia militară de la Arcul de Triumf de pe 1 Decembrie 2019. Sursa foto: digi24

Ceremonia organizată cu ocazia Zilei Naționale a României este unul dintre cele mai așteptate evenimente naționale, românii de pretutindeni așteptând cu sufletul la gură parada militară. Astăzi, din păcate, lucrurile au stat total diferit.

Klaus Iohannis, taxat dur de Traian Băsescu pentru ceremonia de 1 Decembrie

Fostul președinte Traian Băsescu îl critică pe actualul președinte Klaus Iohannis pentru ceremonia restrânsă și atipică organizată de Ziua Națională a României.

,,Arcul de Triumf a fost şi este asociat cu Armata României şi cu poporul care îi aplaudă trecere cadenţată. Azi, de Ziua Naţională, Iohannis a vrut Arcul de Triumf doar pentru el. Nu a înţeles că el nu poate înlocui nici armata şi nici poporul. Urât moment al trufiei unui preşedinte. PS – Dacă Ziua Naţională nu a putut fi sărbătorită cu o mare paradă militară şi împreună cu poporul, atunci cuvântarea prezidenţială putea fi ţinută în faţa Corpului Diplomatic, pe peluza de la Cotroceni”, a scris Traian Băsescu

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri