News

Imagini noi cu incendiul de la Matei Balș. Momentul în care se declanșează tragedia. Video

29.01.2021 | 18:14
Imagini noi cu incendiul de la Matei Bals Momentul in care se declanseaza tragedia Video
ADVERTISEMENT

Noi imagini care arată proporția tragediei de la Institutul Matei Balș din Capitală, unde și-au pierdut viața 5 oameni, au apărut în spațiul public din România, vineri după amiază.

O filmare realizată din blocul situat chiar lângă Institutul Matei Balș din București arată momentul exploziei care a provocat incendiul care a dus la moartea a 5 pacienți internați cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

În imaginile surprinse de un locatar din zonă se observă cum incendiul se manifestă cu flacără deschisă la parterul clădirii, cu degajări mari de fum și cu posibilitate de extindere la etajul 1 spre fațadă.

Noi imagini dramatice cu incendiul de la Matei Balș

Vineri dimineață, în jurul orei 5.00, la Institutul Matei Balș din Capitală s-a declanșat un incendiu de proporții. Un număr de 102 pacienți cu Covid-19 au fost evacuați, dintre care 53 au fost trimiși la alte spitale din București.

ADVERTISEMENT

Într-un timp destul de scurt, focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate, iar a patra a decedat deși s-a încercat resuscitarea acesteia. Ulterior, a fost găsit încă un cadavru carbonizat.

O serie de imagini filmate din blocul de lângă Institutul Matei Balș din Capitală, publicat de Europa Liberă, arată momentul exploziei care a provocat incendiul care a dus la moartea a 5 pacienți internați cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul, dar surse din cadrul anchetei au declarat că o aerotermă ar putea fi cauza incendiului.

Filmul incendiului de la Matei Balș

Potrivit autorităților, primul apel la 112 care a anunțat incendiul de la Spitalul Matei Balș a fost primit la dispecerat la ora 5:05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la faţa locului la ora 5:13, adică după 8 minute.

ADVERTISEMENT

Apoi, la 5.15 este declarat Planul Roșu de intervenție. Primul bilanț negru vine la 6.28, când se anunță 3 decese și o persoană la resuscitare.

Ulterior, la 7.15 bilanțul oficial al deceselor crește la 4. Pacientul aflat la resuscitare nu a putut fi salvat.

Imediat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgenţă, Raed Arafat, anunță că trei persoane au fost găsite carbonizate după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

La ora 07.55 se anunță lichidarea incendiului și încheierea operațiunilor de evacuare din pavilionul afectat. A 5-a victimă a fost găsită carbonizată, în baie, la câteva ore după incendiu.

Ministerul Sănătății a anunțat că au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, afectat de incendiu.

ADVERTISEMENT