News

Imagini noi cu mizeria de la Academia de Poliție. Se cer demisii și au fost sesizate ISU și DSP

Sindicatul Europol a publicat imagini noi cu grupurile sanitare ale clădirilor Academiei de Poliție și a solicitat demisia celor responsabili pentru condițiile insalubre.
26.10.2022 | 08:25
Academia de Poliție va fi vizitată curând de ISU și DSP din cauza condițiilor insalubre. Foto: Sindicatul Europol – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Noile imagini postate pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol au venit în contextul în care cei care conduc Academia de Poliție au transmis că informațiile prezentate luni reprezintă cazuri izolate.

Cine trebuie să își dea demisia pentru mizeria de la Academia de Poliție?

Ne referim la filmările care arată focarul de infecție de la Academia de Poliție, dar și șobolanii de pe holurile instituției militare de învățământ superior.

ADVERTISEMENT

Pentru că s-a încercat distorsionarea realității de către conducerea Academiei de Poliție, afirmându-se că pozele/video sunt “excepții” din pavilioanele cu dormitoare, mai jos vă prezentăm imagini din grupurile sanitare din incinta sălilor de curs ale Facultății de Jandarmi.

Dincolo de scurgeri, infiltrații, igrasie, rugină, mizerie, mucegai, nu vă putem descrie mirosul greu și înțepător care te determină să îți pui mâna la nas pe perioada cât te afli în baie.

ADVERTISEMENT

Avea dreptate ministrul Bode acum 4 zile când a primit onorul la depunerea jurământului militar de credință: ‘o comunitate universitară performantă’”, se arată în postarea Sindicatului Europol.

Mesaj pentru șeful Ministerului Afacerilor Interne

Mai departe, sindicaliștii au subliniat că în lipsa unei reacții din partea ministrului afacerilor interne, Lucian Bode, au decis să acționeze pe toate planurile pentru a opri umilința studenților Academiei de Politie “A. I. Cuza”.

ADVERTISEMENT

Astfel, conducerea Academiei a fost somată să ia măsuri urgente pentru a asigura condițiile elementare pentru studenți. De asemenea, au fost sesizate ISU București și Direcția de Sănătate Publică.

Reprezentanților ISU li s-a transmis că este nevoie să evalueze riscul de incediu și scenariile de securitate la incediu la Academia de Poliție. Sursa citată a dezvăluit luni că între 16 și 30 de studenți sunt cazați în dormitoare cu paturi supraetajate.

ADVERTISEMENT

Având în vedere posibilitatea redusă de evacuare în caz de incendiu, Sindicatul Europol consideră că se impune închiderea acelor pavilioane. De asemenea, cei de la DSP au fost rugați să ia măsuri cu privire la grupurile sanitare insalubre, mizeria din pavilioane și existența șobolanilor în dormitoare.

ADVERTISEMENT