Evenimentul zilei

Imagini rare cu Diego Maradona și Lionel Messi, în aceeaşi echipă! Când au fost colegi. Video

27.11.2020 | 20:48
Imagini rare cu Diego Maradona si Lionel Messi in aceeasi echipa Cand au fost colegi Video
Imagini rare cu Diego Maradona si Lionel Messi, in aceeasi echipa! Cand au fost colegi. Video
ADVERTISEMENT

Incredibil dar adevărat! Lionel Messi și cel mai bun fotbalist din toate timpurile, Diego Armando Maradona, au jucat în aceeași echipă, acum nu mai puțin de 15 ani, într-un meci demonstrativ.

Imaginile au fost scoase din nou la iveală și au făcut înconjurul planetei, devenind un moment istoric, de care orice argentinian își va aduce aminte de acum încolo.

ADVERTISEMENT

Deși au fost și câteva pase greșite, cei doi mari fotbaliști argentinieni s-au înțeles foarte bine pe teren și au făcut deliciul spectatorilor prezenți la acel meci și care au fost martori la un moment istoric în fotbalul mondial, dar pe care l-am realizat mult prea târziu.

Diego Armando Maradona și Lionel Messi au jucat pentru prima oară în tricoul naționalei Argentinei

Argentinienii și-au îndeplinit în 2005 un vis pe care l-au avut mulți ani, dar care nu a mai fost posibil niciodată: simbolul Argentinei, Diego Armando Maradona și Lionel Messi să joace în aceeași echipă pentru naționala Argentinei.

ADVERTISEMENT

Diego avea 45 de ani, în timp ce Lionel Messi avea doar 18 ani și juca de mai puțin de un an la echipa mare a Barcelonei, iar Maradona era „liber de contract”. Meciul a avut loc între legendele Argentinei, printre care mai jucau Diego Simeone, Juan Roman Riquelme, Juan Sebastian Veron și viitorul cumnat al lui El Pibe d’Oro, Sergio Aguero, care i-a oferit și un nepot.

Toate reflectoarele erau însă îndreptate către Maradona și urmașul său, Lionel Messi, care au oferit câteva momente de tehnică și atingeri fine ale balonului care le-a dat totul și căruia i-au oferit totul.

ADVERTISEMENT

Maradona și Messi împreună pe teren într-un meci caritabil, iar apoi în 2008 Maradona a devenit antrenorul lui Lionel la naționala Argentinei

Acel meci demonstrativ din 2005 a fost primul moment în care cei doi au jucat împreună, iar trei ani mai târziu Diego Maradona avea să devină antrenorul lui Lionel Messi la naționala Argentinei, cu care a participat la Campionatul Mondial din 2010.

Maradona și Messi au jucat însă și un meci unul împotriva celuilalt, în cadrul unui show TV la televiziunea din Argentina, când în platou a fost amenajat un teren de tenis cu piciorul și în care Messi și Carlos Tevez jucau împotriva lui El Pibe d’Oro și Enzo.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi și Diego Armando Maradona au fost tot timpul comparați, așa cum a fost și Diego cu Pele, dar chiar și după moartea celui mai mare fotbalist din istorie, starul Barcelonei a recunoscut perfecțiunea lui Maradona: „Chiar dacă aș mai juca un milion de ani, nu aș putea să fiu mai bun ca Maradona”, a spus urmașul lui Maradona la aflarea veștii dispariției celui mai mare fotbalist din toate timpurile.

ADVERTISEMENT