Life

Imagini rare cu Regina Elisabeta a II-a din tinerețe. Uite cât de frumoasă era suverana Regatului Unit – Foto de colecție

20.07.2020 | 14:27
Imagini rare cu Regina Elisabeta a IIa din tinerete Uite cat de frumoasa era suverana Regatului Unit  Foto de colectie
Imagini cu Regina Elisabeta a II-a, în tinerețe. Foto: Casa Regală Britanică
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a este una dintre cele mai populare regine din întreaga lumea. Ea a reușit să fie iubită de o lume întreagă pentru operele sale caritabile, dar și pentru modestia de care a dat dovadă de-a lungul timpului.

În vârstă de 94 de ani, suverana Regatului Unit este cea mai longevivă regină din toate timpurile pe care Marea Britanie a avut-o.

ADVERTISEMENT

Fanatik vă prezintă două clipuri în în care este prezentată viața monarhului britanic de începutul vieții până în prezent.

Regina Elisabeta a II-a, în tinerețe

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a s-a născut Elisabeta Alexandra Maria pe 21 aprilie 1926. Este cel mai vechi monarh britanic, iar împreună cu soțul ei, Prințul Phillip, au depășit cu mult speranța de viață pentru femei și bărbați canadieni, care este de 83 de ani și, respectiv, 78 de ani, potrivit celui mai recent raport al Statisticii Canada.

ADVERTISEMENT

Înainte să devină cel mai longeviv monarh britanic, Regina Elisabeta a II-a a fost prințesa Elisabeta, mecanic de camioane în ramura femeilor din armata britanică, călăreț avid și iubitor de rasa corgi, câini de talie mică.

 

View this post on Instagram

 

Wishing you all a happy #fathersday 📷Here’s a collection of photographs from the #RoyalArchives of The Duke of Edinburgh with his children.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

De-a lungul timpului, monarhul britanic a avut apariții senzaționale în public, instaurând moda pălăriilor în Anglia și în întreaga lume. Toate femeile din familia britanică poartă pălării la evenimentele publice, iar regina Elisabeta a II-a nu a apărut în public niciodată fără un astfel de accesoriu.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

🎂🎈Wishing The Duchess of Cornwall a very happy birthday! Her Royal Highness turns 73 today. Visit @clarencehouse to see new 📸released to celebrate Her Royal Highness’s birthday.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on


Mereu cochetă, foarte frumoasă și cu zâmbetul pe buze, regina Regatului Unit a cucerit multe inimi, însă a ales să-i fie soție prințului Phillip, căruia i-a dăruit 4 copii, 3 băieți și o fată. Primul născut a fost prințul Charles, care a fost și cel mai mediatizat membru al Casei Regale datorită mariajului cu Prințesa Diana, dar și din cauza divorțului tumultos și infidelității acestuia.

În ciuda tuturor scandalurilor apărut în sânul familiei, regina Elisabeta a II-a s-a păstrat fermă și a impus respectul oamenilor atât în lume, cât și în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

S-a apucat de afaceri pe timp de pandemie

Regina Elisabeta a II-a vinde gin realizat din propriile resurse ale Palatului Buckingham, iar banii din afacere vor ajunge la Fondul de Colectă Regală. Suveranul Regatului Unit speră să adune 30 de milioane de lire sterline pierdute în perioada pandemiei de la începutul anului pânî în prezent.

Astfel, cine dorește gin regal trebuie să scoată din buzunar 40 de lire sterline. Băutura conține 42% alcool şi este realizată din 12 plante culese de mână din grădinile Palatului. În prepararea băuturii, s-au folosit frunze de dude, lămâi, păducel şi frunze de dafin.  De altfel, această băutură alcoolică este și preferata reginei, care consumă câte un pahar la fiecare masă, deși are 94 de ani. Este un obicei pe care l-a deprins din tinerețe.

ADVERTISEMENT