News

Imagini revoltătoare cu un bărbat bătut de polițiști și jandarmi pentru că nu a vorbit frumos. Video

08.06.2020 | 16:08
Imagini revoltatoare cu un barbat batut de politisti si jandarmi pentru ca nu a vorbit frumos Video
Bărbatul a fost bătut cu brutalitate de oamenii legii
ADVERTISEMENT

Un căruțaș a fost întins pe jos și bătut de polițiști și jandarmi, în comuna Mihail Kogălniceanu din Tulcea. O femeie, martoră la eveniment, i-a întrebat pe jandarmi dacă vor să-l bage în portbagaj pe individ, moment în care a fost și ea imobilizată la pământ.

Jandarmii au bătut un om cu bestialitate în Tulcea

În imagini se poate vedea cum un bărbat, pe jumătate dezbrăcat, e lovit de mai multe ori de un jandarm, după care e luat pe sus și aruncat pe bancheta din spate a poliției.

ADVERTISEMENT

Posted by Niculai Varvara on Sunday, June 7, 2020

Imaginile dure au fost surprinse în localitatea tulceană Mihail Kogălniceanu, unde un căruțaș a fost bătut de mai mulți jandarmi și polițiști. Polițiștii și-au justificat gestul pentru că căruțașul nu ar fi vorbit „frumos”. „Nu vezi cum vorește? Trebuia să opreacsă și să vorbească frumos”, au „explicat” polițiștii, într-un dialog avut cu o femeie imobilizată, la rândul ei.

„Nu trebuia să dați în el, nu trebuia să dați cu spray”, le-a reproșat femeia, imobilizată la pământ.

ADVERTISEMENT

Cel mai violent jandarm din imagini pare a fi „Domnul George”, un angajat MAI extrem de violent, care îl lovește cu brutalitate pe căruțaș. „Domnul George, domnul George, nu mai dați în el”, îi strigă o femeie care e martoră la bătaie.

Uitați ce face organul de poliție!

Posted by Niculai Varvara on Sunday, June 7, 2020

O altă filmare îl surprinde pe bărbatul lovit pe mijlocul drumului, afectat de cele întâmplate. „Îl băgați în portbagaj? Da ce, e câine?”, îi întreabă o femeie. Filmarea se oprește în momentul în care bărbatul e aruncat pe bancheta din spate a mașinii de Poliție, asemeni unui „sac de cartofi”.

ADVERTISEMENT
Bătaie ca în filme pentru un bărbat din Tulcea
Bătaie ca în filme pentru un bărbat din Tulcea

Jandarmeria, cea mai mare problemă pentru Ministerul Afacerilor Interne

Jandarmeria rămâne cea mai mare problemă de imagine pentru Ministerul Afacerilor Interne. Abuzurile comise de „oamenii legii” au fost semnalizate de prea multe ori în ultimele decenii, semn că instituția „patronată” momentan de Marcel Vela ar avea nevoie, cel mai sigur, de o reformă.

În timp ce în SUA milioane de oameni protestează după uciderea lui George Floyd, autoritățile române nu sunt ajutate deloc de modul în care polițiștii și jandarmii comit abuzuri, multe dintre ele surprinse pe cameră.

ADVERTISEMENT
Tags: