News

Imagini revoltătoare în Neamț. Pui de urs, scoși din bârlog și aruncați în zăpadă. Dosar penal deschis de Poliție. Update

19.02.2021 | 13:30
Imagini revoltatoare in Neamt Pui de urs scosi din barlog si aruncati in zapada Dosar penal deschis de Politie Update
ADVERTISEMENT

Imagini de-a dreptul revoltătoare au apărut în spațiul online. Mai mulți bărbați sunt filmați în timp ce scot patru pui de urs din bârlog și îi aruncă în zăpadă. Incidentul s-a petrecut în județul Harghita.


UPDATE, ora 13:20 / Poliția din Harghita a deschis dosar penal în cazul puilor de urs scoși din bârlog de mai mulți bărbați. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT

”Am verificat cazul cu IPJ Harghita și IPJ Neamț. În cursul dimineții, IPJ Neamț a fost sesizat cu privire la acest fapt. Se pare că evenimentul a avut loc pe teritoriul Harghitei.

Echipele de control sunt la fața locului. Așteptăm informări. Un lucru este cert: este deschis un dosar penal, pentru stabilirea responsabililor și a condițiilor exacte. Încă nu știm ce s-a întâmplat. 

ADVERTISEMENT

Din declarațiile persoanelor anchetate reiese că au lăsat puii de urs unde i-au găsit. Acesta fapte sunt sancționate penal pentru că orice fapte în timpul perioadei de creștere, de germinație a acestor animale se sancționează penal”, a spus ministrul la Digi24.


Știrea inițială, ora 10:29 / Pe înregistrare se aud râsetele indivizilor, cei care par a se distra, în timp ce puii de urs zbiară, speriați de acțiunea brutală la care erau supuși de mâna omului.

ADVERTISEMENT

După apariția acestor imagini, o Asociaţie pentru salvarea animalelor solicită sesizarea poliției pentru a-i prinde și pedepsi pe acești indivizi.

Patru pui de urs, scoși din bârlog și aruncați în zăpadă în Neamț

O serie de de imagini revoltătoare au fost surprinse în această săptămână în Piatra Neamț. Câțiva indivizi  se filmează în timp ce scot patru pui de urs din bârlog și îi abandonează în zăpadă, dar nu înainte de a-i manipula brutal pentru a le identifica genul, a transmis asociația Casa lui Patrocle – Animal Rescue, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor oferite de această asociație, încă nu se știe ce s-a întâmplat cu puii de urs scoși din bârlog.

”Patru indivizi aflați pesemne într-o exploatare forestieră scot puii și-i manipulează brutal pentru a le identifica sexul! În loc să sune la 112 sau să anunțe Ocolul Silvic, sau măcar să aibă reacții de oameni normali – ei fac din asta o distracție pe măsura minților și sufletelor limitate pe care le au!

Nu se știe ce s-a întâmplat cu puii de urs. Cel care a filmat lucrează pe taf undeva în județul Neamț și-i cunoaștem identitatea. Iar filmarea este făcută cu siguranță în Neamț. Bănuim că azi. Fiind vorba de date cu caracter personal, le vom pune la dispoziția autorităților (sursa filmării, numele individului)

Aceștia sunt barbarii!! Cei care distrug tot! Pădurile, viața din păduri – câtă a mai rămas, și ultima picătură de demnitate a acestei țări! Și care dorm pe grămezi de lemne tăiate ilegal, și pe trofee!

Apel către sesizarea Poliției

Reprezentanții Asociației sunt revoltaţi şi cer ca Poliţia să se sesizeze în acest caz sau cei care văd clipul să trimită sesizări online pe site-ul IPJ Neamţ.

”Vă rugăm frumos! Și URGENT!! Căci atât putem face din confortul casei: Trimiteți sesizări on line către IPJ Neamt: https://nt.politiaromana.ro/ro/petitii-online”, se arată în postarea asociației.

ADVERTISEMENT
Tags: