News

Imagini revoltătoare lângă București. Piei și intestine de animale, aruncate pe câmp. Video

În preajma sărbătorilor de Paște, imagini revoltătoare au fost surprinse în apropiere de București. Fostul șef al Gărzii de Mediu a depistat piei și intestine de animale aruncate pe un câmp.
22.04.2022 | 11:24
Imagini revoltatoare langa Bucuresti Piei si intestine de animale aruncate pe camp Video
ADVERTISEMENT

Octavian Berceanu, cunoscut activist și fost șef al Gărzii de Mediu, a depistat noi surse de poluare și infecție în zona din apropierea Capitalei.

Piei și intestine de animale, aruncate pe câmp lângă București. Descoperirea, făcută de fostul șef al Gărzii de Mediu

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Berceanu afirmă că o suprafață de 5.000 de metri pătrați în apropierea Bucureștiului este acoperită de piei de animale şi de intestine, care stau în soare. ”Miroase ca pe front, poate şi mai rău”, scrie acesta pe site-ul de socializare.

ADVERTISEMENT

Fostul șef al Gărzii de Mediu mai spune că, deşi a sesizat Poliţia în legătură cu cele depistate, ”nu a fost reţinut niciun autovehicul care descarcă deşeuri, chiar în faţa organelor de control”.

În postarea sa, Octavian Berceanu îl abordează direct pe premierul Nicolae Ciucă. Acestuia îi este reproșat faptul că statul nu funcționează.

ADVERTISEMENT

”Mii de metri pătrați acoperiți cu organe de animale, în soare! Domnule prim ministru Nicolae Ionel Ciucă, statul nu funcţionează deloc!

Ce guvern conduceţi? Autoritățile române tocmai au fost acuzate de ecocid de specialiştii Comisiei Europene!”, a scris Berceanu pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Berceanu: Dubele stau la rând să descarce organele animalelor

Berceanu mai scrie în online că în judeţul Ialomiţa, ”sute de animale moarte sau piei de ovine sunt aruncate pe câmp alaturi de deşeuri”.

”Am chemat Poliţia Română! Nu a fost reţinut niciun autovehicul care descarcă deşeuri, chiar în faţa organelor de control. Faptele sunt infracţiuni, coordonate chiar de conducerea comunei.

ADVERTISEMENT

Dubele stau la rând să descarce organele animalelor. Peste 5000 mp acoperiți cu organe de animale, în plin soare. Miroase ca pe front, poate şi mai rău. Suntem în Europa?”, mai afirmă fostul şef al Gărzii de Mediu.

Mesajul activistului de mediu a primit sute de distribuiri. Cetățenii sunt revoltați, dar resemnați cu faptul că autoritățile sunt depășite de situație.

”Imaginea neputinței autorităților. Ministerul Mediului nu se ridică la nivelul așteptărilor românilor. Trebuie restructurat și aduși oameni competenți. Pe cei care sunt acum îi plătim degeaba”, scrie un internaut.

ADVERTISEMENT
Tags: