Sporturi

Imagini senzaționale. Cum arată liderul mondial Novak Djokovic după dieta care-l ține nemâncat 16 ore zilnic! Galerie foto

18.05.2020 | 17:42
Imagini senzationale Cum arata liderul mondial Novak Djokovic dupa dieta carel tine nemancat 16 ore zilnic Galerie foto
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic se dovedeşte a fi nu doar liderul mondial ATP, dar şi un personaj care are un stil de viaţă complet diferit de foarte multă lume, stil care i-a adus şi destule critici pe reţele de socializare, însă Nole nu pune preţ pe părerile altora.

De 18 luni Novak Djokovic stă nemâncat câte 16 ore pe zi

În această perioadă de pandemie,în care sportul a fost oprit aproape peste tot pe mapamond, numărul 1 ATP a fost mai puţin stresat cu participările şi deplasările la turnee şi s-a putut concentra mai bine pe modul său de viaţă aparte.

ADVERTISEMENT

Astfel, sârbul a dezvăluit că se împlinesc 18 luni, deci un an şi jumătate, de când a decis să stea nemâncat zilnic un număr de 16 ore. El susţine că de când face acest lucru se simte incomparabil mai bine, cu mult mai multă energie şi somnul este mult mai odihnitor.

Curăţă organismul de toxine

Jucătorul care va împlini 33 de ani pe 22 mai susţine că motivul este acela de a curăța și purifica organismul şi cine l-a văzut cum arată nu poate să îl contrazică.

ADVERTISEMENT

“Faptul că am stat câte 16 ore pe zi fără să mânânc a contribuit la îmbunătățirea sistemului meu digestiv. Dorm mai bine și am mai multă energie de-a lungul zilei”

Medicul Dragan Ivanov îi dă dreptate

Metoda folosită de Novak Djokovic a fost aprobată şi de medicul Dragan Ivanov, un specialist în medicină internă, care susţine că în acest fel creierul e obligată să îşi ia energia din materialele care se descompun în corpul uman şi astfel se produce o detoxifiere accentuată.

ADVERTISEMENT

“Dacă nu mâncăm nimic timp de 12 ore, creierul nostru începe să caute după rezerve. Dacă găsește un micro-organism, o bacterie patogenă, el le distruge și le reciclează. Creierul va găsi atunci rezervele care dau extra-energie din materialele descompuse.

Ultima masă trebuie luată la ora 15:00

Dacă luăm masa de prânz la ora 14.00 sau 15.00, după 12 ore se declanșează acest mecanism. Ne curăță corpul și prepară combustibilul pentru a doua zi. Dar procesul poate dura între 12 și 16 ore, depinde de individ.

ADVERTISEMENT

Secreția de melatonină va fi mai bună dacă nu vom avea mâncare în intestine. Ca stil de viață, e ideal să luăm micul dejun dimineața, apoi masa de prânz în jurul ore 14.00 – 15.00 și apoi să nu mai mâncăm nimic până la micul dejun de a doua zi. Această rutină ne-ar feri de multe boli”.

ADVERTISEMENT